Varza murată are efecte imediate. Ai nevoie de o singură frunză şi puţin tifon, puțini știu de acest truc

Varza murată este nelipsită din cămara românilor. Această legumă este bogată în vitamine și probiotice, numai bune pentru a trata anumite afecțiuni.

02 mart. 2024, 09:27
Varza murată are efecte imediate. Ai nevoie de o singură frunză şi puţin tifon, puțini știu de acest truc

Spre deosebire de varza proaspătă, varza murată este mai bogată în vitaminele B1, B2, B3, B6 și B9. Mai mult, aceasta este unicul produs alimentar vegetal care conține vitamina B12, ce luptă cu îmbătrânirea precoce. De asemena, poate fi ingredientul de bază atunci când e vorba de afecțiuni pe cale externă.

Nu mulți știu că printre cele mai cunoscute proprietăți ale sale este faptul că ameliorează durerile de cap. Ca atare, persoanele care își doresc să scape de această problemă trebuie doar să înfășoare o foaie de varză murată în tifon.

Aceasta se pune pe zonele de după pavilionul urechilor și pe tâmple, iar capul se leagă cu un prosop. Dacă durerile sunt persistente, atunci se poate bea și zeamă de varză, notează fanatik.ro 

Specialiștii transmit că alimentul are bacili acidolactici produși în procesul de fermentare și vitamine din grupul B. Aceste substanțe sunt perfecte pentru a înlătura oboseala și anemia, dar și pentru a preveni depresia și îmbătrânirea.

Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale produsului este faptul că ameliorează durerile de cap. Foarte multe persoane care au încercat acest truc simplu, rapid și la îndemâna tuturor au relatat o diminuare considerabilă.

Mai exact, au înfășurat o foaie de varză murată în tifon. Aceasta se aplică pe zonele de după pavilionul urechilor și pe tâmple, în timp ce capul se leagă cu un prosop. Se lasă să acționeze preț de câteva minute pentru un rezultat imediat.

În cazul în care durerile sunt dese și persistente, atunci se poate bea și puțină zeamă de varză. E suficientă o cantitate de 100 mililitri de trei ori pe zi. În plus, ajută la reglarea metabolismului și la întărirea imunității.

Remedii naturale cu foi de varză murată
Foile de varză murată au mai multe proprietăți pentru organismul uman și pot fi folosite în diverse remedii naturale. Pe lângă durerile de cap, acestea au rolul de a trata rănile, arsurile, loviturile și inflamațiile.

Pentru a scăpa de aceste probleme se prepară un terci din varză murată care se obține prin zdrobire. Se pune soluția obținută între două straturi de tifon și se aplică pe zonele afectate. Se schimbă de două-trei ori pe zi.

Dacă apare o senzație de arsură insuportabilă, atunci ar fi bine ca varza murată să se amestece cu puțină apă fiartă și răcită. Foile de varză murată funcționează extrem de bine și pe zonele afectate cu puncte negre și acnee.

În această situație compresa se ține timp de 25 de minute și apoi se spală foarte bine pielea cu apă rece. Tratamentul durează 1,5 – 2 luni. De asemenea, alimentul este ideal atunci când vrei să scapi de arsurile stomacale.

Trucul care va face ca varza murată din butoi să rămână proaspătă şi gustoasă până la vară. Ce trebuie să faci la final de februarie

Beneficiile consumului de varză murată. Ce proprietăți poate avea acest aliment

Varza murată reprezintă o sursă importantă de substanțe nutritive esențiale pentru sănătate. Acest produs tradițional poate aduce numeroase avantaje sănătății. Citește despre beneficiile consumului de varză murată.

Varza murată este un tip de varză care a fost lăsată la fermentat. Fermentația reprezintă una dintre metodele folosite pentru a preveni stricarea rapidă a alimentelor. Tot datorită acestui proces, varza murată poate oferi beneficii nutriționale superioare celei proaspete.

Beneficiile consumului de varză murată
Varza murată are în compoziție nutrienți esențiali, precum: vitamina B6, vitamina C, vitamina K1, folat (vitamina B9), mangan, potasiu, cupru, fier, proteine, fibre, grăsimi, carbohidrați și sodiu, potrivit Healthline.

Varza murată oferă un conținut foarte hrănitor deoarece trece prin procesul de fermentație, un proces pe durata căruia microorganismele de pe varză digeră zaharurile sale naturale și le transformă în dioxid de carbon și acizi organici.

Poate scădea nivelul de stres și poate menține sănătatea creierului
Alimentele fermentate, bogate în probiotice, precum varza murată, pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la menținerea sănătății creierului. Probioticele pot îmbunătăți starea mentală, pot sprijini memoria și pot ameliora unele afecțiuni mintale.

Poate întări sistemul imunitar
Beneficiile consumului de varză murată pot include o sursă importantă de substanțe nutritive, care pot susține sistemul imunitar. Bacteriile prezente în intestin pot avea o influență benefică asupra imunității. În mod obișnuit, probioticele se găsesc în intestin. Însă, pot fi obținute din alimente.

Probioticele găsite în varza murată pot contribui la îmbunătățirea echilibrului bacteriilor din intestin. Astfel, pot ajuta la menținerea mucoasei intestinale sănătoase.

Poate avea proprietăți anticancerigene
Varza conține antioxidanți și alți compuși vegetali benefici, care pot contribui la reducerea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Procesul de fermentare a verzei poate crea compuși de plante specifici care pot suprima creșterea celulelor precanceroase.

Poate sprijini sănătatea inimii
Printre beneficiile consumului de varză murată se poate regăsi sprijinirea sănătății inimii. Asigură concentrații importante de fibre și probiotice. Aceste două substanțe pot ajuta la diminuarea nivelului de colesterol. De asemenea, poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, în cazul persoanelor cu hipertensiune.

Citeşte şi: Ingredientul care nu trebuie să lipească din butoiul cu varză murată! Nu va mai face floare și zeama va rămâne limpede

Poate susțin sistemul imunitar
Bacteriile bune, denumite și probiotice, prezente în varza murată pot ajuta la susținerea sănătății mucoasei sistemului digestiv, conform BBC Good Food. Aceste bacterii îți pot susține anticorpii naturali și-ți pot diminua riscul de a lua infecții.

Poate îmbunătăți digestia
Susținerea sănătății florei intestinale se regăsește printre beneficiile consumului de varză murată. Bacteriile probiotice din varza murată nepasteurizată pot acționa ca o primă linie de apărare împotriva toxinelor și bacteriilor dăunătoare. Probioticele sale pot reduce sau preveni diareea cauzată de utilizarea antibioticelor și pot diminua simptomele digestive asociate bolii inflamatorii intestinale.

Te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus
Consumul regulat de varză murată te poate ajuta să pierzi în greutate și să gestionezi o greutate optimă. Aceasta are un conținut scăzut de calorii și concentrații ridicate de fibre. Dietele bogate în fibre îți oferă senzație de sațietate pe parcursul zilei, ceea ce te poate ajuta să scazi în mod natural aportul zilnic de calorii.

Informațiile prezentate în acest articol nu înlocuiesc consultul medical. Cereți sfatul medicului dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.