Vas fantoma descoperit pe ţărmul Irlandei. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului. „Nu vă apropiaţi”

Un vas eşuat a apărut pe coasta Irlandei, după furtuna Dennis care a afectat vestul Europei. Nava a plutit în derivă timp de mai bine de un an de zile.     

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 19:39
Vas fantoma descoperit pe ţărmul Irlandei. Ce s-a întâmplat cu membrii echipajului. „Nu vă apropiaţi”

Nava a fost abandonată de echipaj şi a plutut în derivă în Oceanul Atlantic mai bine de un an de zile. Vasul de 77 de metri MV Alta s-a apropiat de ţărmurile Statelor Unite ale Americii, Africii şi Europei. 

Citeşte şi: Migranţi transportaţi într-un camion frigorific la graniţa României. Autorităţile din Bulgaria sunt în alertă

Plimbarea navei s-a încheiat în timpul furtunii Dennis, duminică, atunci când a ajuns pe coasta unui sat pescăresc din comitatul irlandez Cork, pe malul Mării Celtice. Cu toate că a fost abandonat, vasul este într-o stare bună şi a rămas blocat între stânci. Autorităţile au avertizat localnicii să nu se apropie prea mult de navă deoarece este situată într-o zonă greu accesebilă.

Vasul s-a defectat în septembrie 2018, în timpul unei călătorii din Grecia către Haiti. Toți cei 10 membri ai echipajului au fost atunci salvați de paza de coastă și transportați în Puerto Rico.

Furtuna Dennis a făcut ravagii în Marea Britanie

Furtuna Dennis a făcut ravagii în Marea Britanie. De asemenea, MAE îi atenţionează pe românii care se află sau urmează să tranziteze Norvegia că a fost emis COD ROŞU de vreme rea. 

Furtuna a făcut ravagii și în Marea Britanie. Arhipelagul s-a confruntat cu a două furtună în două săptămâni. Un om a murit după ce a fost luat de o viitură, iar doi și-au pierdut viața pe mare, din cauza vântului puternic și a valurilor mari. Vântul a suflat cu 120 de kilometri pe oră și, după ce a plouat în 48 de ore mai mult decât într-o lună întreagă, râurile au ieșit din albii. În Țara Galilor și mai multe zone ale Angliei, autoritățile au declarat „incidente majore”.

Într-un oraș din Țara Galilor, pe străzile transformate în râuri, mașinile au plutit precum bărcile. În unele locuri, odată cu apa, și pământul a luat-o la vale, blocând drumurile cu nămol și grohotiș.