Vasi Rădulescu, executat silit pentru aproape 100.000 de lei. Marian Godină a dezvăluit de ce a ajuns în faliment celebrul medic

Marian Godină a dezvăluit pe reţelele de socializare că celebrul medic Vasi Rădulesc are de plătit daune morale şi materiale în valoare de aproape 100.000 de lei, după ce ar fi vândut fără drept o carte iar autorul l-a dat în judecată.

03 mart. 2022, 11:25
Vasi Rădulescu, executat silit pentru aproape 100.000 de lei. Marian Godină a dezvăluit de ce a ajuns în faliment celebrul medic

Vasi Rădulescu, executat silit pentru aproape 100.000 de lei. Poliţistul Marian Godină a povestit pe Facebook cum a ajuns în faliment celebrul medic.

Vasi Rădulescu, executat silit pentru aproape 100.000 de lei. Marian Godină: „Are poprire pe conturi”

Marian Godină a dezvăluit că celebrul medic a fost dat în judecată pentru că a vândut fără drept o carte ce aparţinea lui Paul Gabor, un român stabilit în Spania. Autorul a câştigat în instanţă daune morale şi materiale în valoare de aproape 100.000 de lei.

Citeşte şi Scandal între influencerii Marian Godină şi medicul Vasi Rădulescu, după accidentul în care a murit o fetiţă de 11 ani: „Dragă Marian, ai trei ani de şcoală”

”În urmă cu vreo trei ani, Dr Vasi, un tânăr antreprenor entuziast, a cooptat un autor într-un proiect de success. Acest proiect însemna o editură care să vândă cărți doar online, maximizând astfel profitul prin excluderea librăriilor și, implicit, crearea unui procent mai mare pentru drepturile ce revin autorului.

Autorul, Paul Gabor, a fost destul de încântat de proiect, mai ales că i s-au enumerat și alți autori care urmau să fie incluși în același proiect. Dacă mă întrebați pe mine, ca autor cu oareșce experiență pe piața de carte, până aici ideea tânărului antreprenor mi se pare una foarte faină, fiind cunoscut faptul că, de cele mai multe ori, autorul unei cărți beneficiază de partea cea mai mică din prețul de vânzare al unei cărți, după ce profitul se împarte cu librăria și editura, iar, de cele mai multe ori, librăria are parte de profitul cel mai mare, desi, în opinia mea, vine cu cel mai mic aport din toată această ecuație.

Autorul Paul Gabor i-a prezentat doctorului Vasi Rădulescu manuscrisul operei „Rapel”, fiind primul autor care urma să fie publicat de S.C. HEART MEDIA PUBLISHING S.R.L, al cărei asociat unic și administrator este dl Rădulescu.

Întrucât Paul locuiește în Spania, semnarea contractului a fost mereu amânată de către Dr Vasi, asta deși autorul insista în legătură cu încheierea unui contract. În aceste conditii, fara sa aibă vreun contract încheiat, implicit niciun drept din punct de vedere contractual, pâratul s-a comportat ca și cum ar fi avut toate aceste drepturi și a acționat în consecință ca un publicist/editor veritabil”, susține Marian Godină.

Godină susţine că celebrul medic a contactat o tipografie, a editat și tipărit cartea și chiar a scos-o spre vânzare pe site, ”aplicând metode de marketing după cum l-a tăiat pe el capul”.

”De la promoții alături de căni, cănuțe, felicitări, pungi de cadouri și alte mărunțișuri, până la a-i reduce prețul de la 39 de lei, cât costa la apariție, la 29 de lei și mai apoi la 19 lei, toate aceste reduceri în mai puțin de 30 de zile de la apariția volumului „Rapel”.

Ba chiar, la un moment dat, pe pagina de Facebook a d-lui Rădulescu Vasi, a apărut un îndemn către publicul său ”Haideți sa adunam 100.000 euro din vânzarea acestei cărți ca să îi donăm campaniei Daruiește viață”.

Faptul că nu încheiase niciun contract cu autorul îi conferea doctorului Vasi un anume confort, iar că știa prea bine că ar fi trebuit să încheie un contract reiese din faptul că, atunci când i-a fost atrasă atenția de către autor, acesta i-a răspuns printr-un e-mail că nu-i datorează absolut nimic, dat fiind că nu au niciun contract. Paul Gabor și-a căutat dreptatea în instanță, solicitând daune materiale și morale de la Dr Vasi și a sa editură.

În 16.07.2021, Judecătoria Sectorului 2 e emis sentința, rămasă definitivă, prin care obligă Heart Media Publishing SRL și Radulescu Vasile, în solidar, la plata sumei de 85.853 de lei, adică peste opt sute cincizeci de milioane de lei vechi, din care 50.000 lei cu titlul de daune morale și 34.125 lei daune materiale și dobândă penalizatoare. De asemenea, i-a fost interzis să mai folosească conținutul lucrării „Rapel”. Pentru că nu s-a grăbit să achite, a fost executat silit în luna februarie a acestui an, adică luna trecută, fiindu-i pusă poprire pe conturi”, a povestit Godina pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Decizie radicală luată de medicul Vasi Rădulescu, după ce a fost linşat pe Facebook: „Sub valul de emoţii, am blamat în stânga şi-n dreapta. Am decis să nu mă răzbun, ci să plămădesc

Reacţia medicului Vasi Rădulescu: Sunt prăbușit psihic, dar nu mai contează asta

Medicul Vasi Rădulescu recunoaște că a fost dat în judecată şi că a fost executat silit cu 99.000 de lei. Acesta susţine că nu i s-a dat şansa să se apere, deoarece nu a primit nicio citaţie.

”Practic nu mai avem de unde plăti niște facturi mari și probabil nu vom continua proiectul Readers Do Good. Motivul? Un autor care apare în poză m-a dat în judecată în 2019, motivul fiind că i-am furat manuscrisul și am publicat cartea fără voia lui. Culmea, nu am primit citație de la judecătorie, nici pe firmă, nici pe persoană fizică. Deci nu m-am putut apăra – un drept fundamental.

Autorul a solicitat 35.000 lei daune materiale și 50.000 morale pentru că i-am folosit cartea fără voia lui. 35.000 lei daune materiale din pix, pentru că ar fi trebuit să vândă vreo 10.000 de cărți pentru acel comision și, potrivit facturilor, a vândut 200.

Culmea e că judecătorul nu și-a pus niciun semn de întrebare, a acceptat totul, și dauna morală uriașă. Culmea e că autorul a dat autograf semnat pentru angajatul meu, pe pagina unde apare editura mea, pe cartea lui. Culmea e că există filmări, sute de poze, prieteni comuni care au făcut postări – toate sunt cu printscreen deja. Autorul a șters toate postările de la el, să se acopere. E fericit că s-a făcut dreptate, firma mea e blocată, a luat 99.000 de lei de la mine. Cât nu câștigă niciun autor român never ever.

Dar dreptatea nu se face pe Facebook. Dreptatea se face cu dovezi clare, în instanță. Păcat însă că lucrurile în justiția noastră sunt vai de ele. Să se bucure de cei 99.000 de lei. Și de dezastrul meu. Sunt prăbușit psihic, dar nu mai contează asta, știu”, spune Vasi Rădulescu pe reţelele de socializare.