Scandal între influencerii Marian Godină şi medicul Vasi Rădulescu, după accidentul în care a murit o fetiţă de 11 ani: „Dragă Marian, ai trei ani de şcoală”

Accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa Raisa, o fetiţă de 11 ani, a stârnit numeroase polemici, iar acestea au ajuns să împartă şi influencerii din mediul online, astfel că medicul Vasi Rădulescu şi poliţistul Marian Godină au ajuns la jigniri şi acuzaţii reciproce.

18 ian. 2022, 09:50
Scandal între influencerii Marian Godină şi medicul Vasi Rădulescu, după accidentul în care a murit o fetiţă de 11 ani: „Dragă Marian, ai trei ani de şcoală”

Disputa dintre cei doi influenceri a pornit de la o postare a lui Vasi Rădulescu, care se declara oripilat de modul în care poliţistul implicat în accident a procedat după ce a lovit-o pe Raisa pe trecerea de pietoni, controlând cu piciorul dacă aceasta mai trăieşte. În replică, Marian Godină l-a acuzat pe medic de faptul că s-a pronunţat asupra faptelor având la dispoziţie doar o fotografie a momentului respectiv şi declaraţiile unor martori, unele dintre acestea fiind infirmate deja de informaţiile apărute ulterior.

”Am privit greu imaginile cu polițistul. Există în unii o lipsă cruntă de empatie. Te poți bloca sub pecetea fricii, dar să dai cu piciorul într-un copil ca să vezi dacă mai mișcă, după ce l-ai spulberat cu mașina, e un tablou prea trist.

Faci asta cu un animal (și aici am rezerve, pentru că poți verifica blând și un câine, ba chiar îl poți ajuta), dar cu un om e prea mult. Gestul arată cât de animal este polițistul.

Polițiștii sunt pregătiți să intervină corect în accidente, până la apariția echipajelor de salvare. Nu ține numai de serviciu, ține de umanitate. Te apleci, verifici semne vitale, iei măsuri de prim ajutor la nevoie.

Avem, ca nație, o sumedenie de carențe care se tot arată. Empatie din părți, omenie din părți, educație medicală din părți. Ne cutremurăm un pic și mergem mai departe. Unii vor zice că e un caz izolat, să nu generalizăm. Realitatea ultimilor decenii mie mi-a arătat cu totul altceva.

Condoleanțe familiei micuței. Sper să se facă rapid lumină în caz. Și poate să se schimbe niște lucruri”, scrie medicul.

Marian Godină a scris, la rândul său, o postare pe bolgul său, în care spune că Vasi Rădulescu şi-a bazat afirmaţiile pe unele declaraţii ale martorilor, dar acestea nu concordă mereu cu realitatea, dând exemplu faptul că aceştia au declarat că poliţistul implicat în accident nu ar fi sunat la 112, când de fapt, s-a dovedit că acesta a apelat numărul de urgenţă.

”Unii politicieni și persoane publice au găsit și ei un bun prilej de a se băga în seamă urcându-se pe valul de ură pentru a mai câștiga puțină simpatie și notorietate.

Îl dau aici exemplu pe dl Emanuel Ungureanu care, cu un limbaj nedemn pt un deputat, l-a numit pe autorul accidentului „un dement în hainde de polițist”. Explică mai departe același deputat cum polițistul a verificat dacă mai trăiește fetița cu piciorul.

Aceeași idee e prezentată și de doctorul Vasi Rădulescu, medicul influencer care scrie cărți și le oferă gratis publicului, acesta trebuind să plătească doar transportul (care e de fapt costul tiparului, livrării și al cărții, asta dacă nu ești suficient de naiv încât să crezi altceva).

Medicul Vasi se arată oripilat de imaginile pe care abia le-a putut privi cu polițistul dând cu piciorul într-un copil ca să vadă dacă mai mișcă și spune că gestul arată cât de animal este polițistul.

De altfel, faza cu polițistul lovind cu piciorul a plecat de la o fotografie în care se vede pantoful polițistului în contact cu corpul fetiței. O fotografie. Și o declarație a unor martori, aceiași care au declarat că polițistul nu a sunat la 112, ci doar și-a anunțat colegii. De altfel, și această informație, cum că polițistul nu ar fi sunat la 112 a fost sursă pentru alte zeci de articole de presă, deși era foarte simplu pentru un jurnalist să întrebe la STS dacă polițistul a sunat sau nu la 112. Dar ce articole se mai scriau apoi?”, scrie Marian Godină pe blog.

Vasi Rădulescu, către Godină: „Dragă Marian, ai trei ani de şcoală. Eu am 11 doar facultatea şi rezidenţiatul”

După aceste prime mesaje, cei doi au trecut la acuzaţii şi jigniri, Vasi Rădulescu susţinând că Marian Godină are doar trei ani de studii, iar poliţistul acuzându-l pe medica de faptul că înşeală cititorii promiţându-le cărţi gratis, când de fapt acesta îşi acoperă costurile prin taxa de livrare pe care o percepe.

”Sunt curios dacă medicul Vasi pune diagnostice tot așa, pe vorbe, sau dacă face niște investigații înainte.

Oricum judecarea lui va avea loc în instanță, pe bază de probe, nu după ce zice Vasi, Emanuel sau Marian pe Facebook.

În final, învățămintele care pot fi trase ar fi următoarele:

-conduceți preventiv, fiți atenți la drum, nu la altceva

-învățați copiii cum să traverseze strada corect

-nu excludeți niciodată că așa ceva nu vi s-ar putea întâmpla niciodată, dar faceți tot ce puteți ca să nu vi se întâmple

-nu mai credeți tot ce auziți”, a mai scris polițistul.

„Primești acest produs gratis, trebuie doar să achiți transportul.

Aceasta e o metodă de marketing destul de veche, care presupune să incluzi prețul obiectului „oferit gratis” în costul transportului, minimizând profitul bazându-te pe vânzări foarte multe. Adică ori vinzi mai puține produse cu un preț mai mare, ori mai multe produse cu un preț mai mic. Rezultatul va fi același.

De ceva timp îmi tot apar postări sponsorizate (adică plătite la Facebook pentru a apărea în feed-ul mai multor persoane) în care un medic român se laudă că oferă cărți gratis, tot ce trebuie să faci e să comanzi cartea și să plătești transportul. Zice că face asta din dorința ca a sa carte să ajungă la cât mai mulți oameni, de aceea chiar susține financiar treaba asta. Adică aduce bani de acasă, cum ar veni, doar ca să știe suflețelul lui că mulți oameni vor fi educați citindu-i cărțile despre medinică pe înțelesul tuturor. Nu-i frumos? Extraordinar e!

Oamenii când aud că-i moca, se înghesuie să comande cartea gratis, ei plătind doar transportul. Mi-a comentat domnul doctor și mi-a spus că-s hater.

Mie îmi plac oamenii care muncesc, îmi plac oamenii care au succes și îmi place să plătesc pentru munca omului. Așadar, îl felicit pentru cărți și pentru succes. Ba chiar sunt conștient că postarea asta îi va aduce un plus de clienți căci reclamă negativă nu există, iar oameni pe care ninge sunt destui.

Citeşte şi: Dana Budeanu, despre scandalul din Poliţie: „Poliţist poate fi oricine, cred că şi eu. Fără să fac şcoală. M-am îmbrăcat, mă dau cu ojă, îmi pun un decolteu şi am plecat pe stradă”

Ce nu mi-a plăcut mie niciodată e vrăjeala asta. Tupeul ăsta prin care insulți inteligența oamenilor.

Și e foarte ușor de demontat abureala asta cu cărțile gratis. Vrei să ajungă cartea la cât mai mulți oameni și de aceea o oferi gratis, dar îi rogi să își plătească transportul pentru că deja zici că faci un efort fincanciar pentru tipărirea cărților pe banii tăi?

Păi fii bun până la capăt și scapă-i și de transport. Organizează o lansare de carte și vine lumea să ia cartea gratis. Sau le împarți pe stradă gratis. Aaa, nu merge, că nu mai iese banu’ apoi.

Puteam alege și eu metoda asta, dar ar fi însemnat să îi mint chiar pe oamenii care mă apreciază, iar asta chiar nu aș putea să o fac, aș crăpa de rușine. Și încă ceva, eu am recunoscut întotdeauna că scriu și pentru a avea un venit suplimentar, nu mi-aș permite să plătesc Facebook-ul pentru a anunța oamenii că-mi pot comanda cărțile gratis”, a scris Marian Godină pe blogul său.

La rândul său, doctorul Vasi Rădulescu a reacționat și a comentat la articolul postat și pe pagina de Facebook a lui Marian Godină.

”Dragă Marian,

Ai 3 ani de școală. Eu 11 doar facultatea plus rezidențiatul. La Academie nu ai reușit. Ambiționează-te și dă la medicină, poate reușești aici. Printre altele, în gărzi grele și mii de consulturi, vei învăța ce înseamnă viața unui om, empatia, respectul.

Nu ne arăți nimic din toate astea. Ne arăți invidie, orgoliu, venin. Oamenii care te urmăresc se prind repede. Faza cu cartea e absolut penibilă.

Întreabă și tu lumea să vezi ce face Readers do Good – donăm mii de cărți către asociații. Donăm bani, rechizite, tot felul de lucruri.

E ușor la nervi să te răzbuni, să dai cu parul. E semn de inteligență să stai calm și să îți vezi de ale tale în liniște.

Poate vezi lucrurile altfel cândva. Sau poate nu. Eu unul nu mă consum”, a scris dr. Vasi Rădulescu.

Citeşte şi: Copil de şapte ani din Botoşani, găsit mort în casă. Era răcit, iar mama nu l-a dus la spital de frică să nu ia COVID