Vasile Astărăstoae, seful Colegiului Medicilor, suspectat de abuz în serviciu

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, în vizorul ANI. Agenţia Naţională de Integritate îl suspectează pe Vasile Astărăstoae de abuz în serviciu contra intereselor publice. De asemenea, există suspiciuni că Astărăstoae s-ar fi aflat în conflict de interese.

RomaniaTV.net
14 dec. 2011, 07:08
Vasile Astărăstoae, seful Colegiului Medicilor, suspectat de abuz în serviciu

Agenţia Naţională Anticorupţie a constatat că Vasile Astărăstoae a semnat 10 contracte de prestări servicii în mai multe programe europene. Beneficiul, care depăşeşte 200.000 de lei, a fost obţinut de fiica sa. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi şi preşedintele Colegiului Medicilor din România este suspectat de abuz în serviciu.

Vasile Astărăstoae afirmă, prin intermediul unui comunicat, că miercuri dimineaţă a luat la cunoştiinţă că ANI „a transmis către presă un comunicat prin care, într-un limbaj insinuant, ambiguu, dar protectiv pentru agenţie”, este acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu, informează Mediafax.

„Prin acest comunicat, ANI şi-a încălcat propria legislaţie de funcţionare. Mai mult, a încălcat dreptul la apărare deoarece nu mi-a permis să îmi expun punctul de vedere şi să depun probe, conform procedurii. Potrivit legii 176, art 21, este obligatoriu ca cel care este evaluat de ANI să îşi exprime punctul de vedere, verbal sau în scris, într-un interval de 15 zile din momentul comunicării suspiciunilor. În cazul meu, acest interval de timp expiră în 17 decembrie 2011 şi, în consecinţă, termenul nu a fost epuizat”, se arată în comunicatul semnat de Vasile Astărăstoae.