Vasile Bănescu a ignorat apelurile telefonice de la primarul Pandele: „Nu îl pot deranja cvasipermanent pe Patriarh”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a avut o serie de mesaje, în scandalul ”azilurilor groazei”, în care a criticat dur actorii politici și fără să le pomenească numele s-a subînțeles că țintele ar fi Gabriela Firea și Florentin Pandele.

12 iul. 2023, 23:27
Vasile Bănescu a ignorat apelurile telefonice de la primarul Pandele: „Nu îl pot deranja cvasipermanent pe Patriarh”

Primarul din Voluntari l-a sunat în mod repetat pe Vasile Bănescu, dar acesta a refuzat să-i răspundă la telefon. „Am primit niște apeluri, chiar după ce am postat prima mea reacție pe Facebook, de la un număr necunoscut. Nu răspund în general la numere necunoscute, dar atunci nici n-am putut. Și am găsit ulterior un mesaj de la acest număr pe WhatsApp în care mi se spunea că e vorba de domnul Pandele, care a încercat să mă sune.

N-am vorbit la telefon. Eu nu l-am sunat înapoi, pentru că nu am ce să vorbesc și am trimis un mesaj în care am spus că textul meu vizează, din punct de vedere creștin, atrocități consumate concret în niște azile de bătrâni pe care le-am văzut la TV. Și am luat atitudine. Și am denunțat răul care se consumă prin intermediul unor persoane. Nu e treaba mea să identific aceste persoane. Acesta a fost mesajul pe care l-am trimis. Și cred că mi s-a trimis o imagine cu un televizor pe care rula Digi24 și unde era titlul: BOR atacă dur, nu mai știu, dacă familia sau pe altcineva”, a spus Vasile Bănescu, la Digi24.

Bănescu: nu îl pot deranja cvasipermanent pe Patriarh
Vasile Bănescu susține că nu a discutat cu Patriarhul Daniel despre ”azilurile groazei”, iar tăcerea acestuia nu i se poate imputa, pentru că Patriarhul nu comunică prin intermediul rețelelor de socializare.

„Eu nu îl pot deranja pe Părintele Patriarh cvasipermanent. Eu nefiind purtătorul de cuvânt al unei entităti politice sau economice, ci a unei entități care e percepută ca instituție în primul rând morală în societate.

Nu i se poate aplica Părintelui Patriarh o tăcere, pentru că Părintele Patriarh nu este persoana, ca niciun alt Patriarh, care să iasă pe Facebook, în spațiul virtual, să scrie personal”.

Primarul Pandele, atac la purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Înveşmântat în straie #rezist, dă sentinţe pe seama dramelor unor bătrâni chinuiţi de nişte netrebnici! / Aruncă piatră după piatră în cea deja crucificată de toate mass-media

Primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele a lansat un atac la adresa purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu, despre care afirmă că, înveşmântat în straie #rezist, dă sentinţe pe seama dramelor unor bătrâni chinuiţi de nişte netrebnici!, acuzându-l că o atacă pe soţia sa Gabrila Firea alături de toţi cei care îşi doresc măcar să determine scăderea acesteia în sondaje, dacă nu o pot scoate din politică. ”În cel mai creştin spirit cu putinţă, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media, aliniindu-se unei „armate” care acţionează concertat şi neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”, scrie Pandele pe Facebook.

Cum ascundea Ştefan Godei activităţile ilegale din „azilul groazei”. Femeia care l-a reclamat timp de doi ani face dezvăluiri: „Ne-a spus că se mută cu familia, ne-a minţit tot timpul. Noi am banuit”

Reacţia primarului din Voluntari vine după ce, în cea mai recentă postare pe tema centrelor din Ilfov în care bătrâni şi persoane cu dizabilităţi erau supuşi unor tratamente inumane, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Vasile Bănescu a scris: ”Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman, apar la tv, susţin cauze filantropice, se oferă să se sacrifice pentru binele nostru cetăţenesc şi sunt, desigur, „credincioşi”. Exact după chipul şi asemănarea celui care-i inspiră: „tatăl minciunii”, marele denigrator al Domnului în faţa omului, marele sabotor al Binelui, marele scamator care truchează realitatea, rânjind din spatele ei, marele clovn care-l maimuţăreşte pe Dumnezeu, dar care descinde azi elegant, îmbrăcat impecabil, vorbind retoric despre orice, promiţând marea cu sarea şi mierea cu laptele, mimând convingător situarea sa exclusiv în slujba binelui comun, invocându-L oricând ca martor pe însuşi bunul Dumnezeu, neuitând să adauge şi ceea ce a făcut el cândva pentru El. Astfel travestit, diavolul insinuat mereu în paradigma noastră cotidiană, ne convinge că e gata de orice pentru noi. Că va face totul, exact ca pe vremea totalitarismului. Doar să-l girăm, doar să-l „votăm”, doar să-l urmăm”.

În replică, într-o postare intitulată ”Fiecare fariseu pe limba lui piere”, Florentin Pandele afirmă: ”Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituţie independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituţie”, şi-a descoperit de câteva zile şi vocaţia de instanţă morală, de la înălţimea căreia, înveşmântat în straie #rezist, dă sentinţe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiţi de nişte netrebnici!”.

El comentează ironic că, la prima vedere, ai putea zice că ”s-a trezit cetăţeanul vigilent şi revoltat din el, care săracul nu mai are somn de câteva zile din cauza nenorocirilor prezentate de întreaga presă scrisă, vorbita şi vizualizata din România”.

Gabriela Firea aruncă bomba în scandalul azilelor ororilor! „Sora mea nu a condus vreodată un serviciu social care avea atribuţii în Voluntari sau Ilfov în cazul bătrânilor”
”În cel mai creştin spirit cu putinţă, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media, aliniindu-se unei „armate” care acţionează concertat şi neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”. Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviinţare, şi în mod clar cu sprijin şi inspiraţie din alte instituţii, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului aşa-zis progresist, astfel că nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia şi altor cauze, împotriva familiei tradiţionale, a propriei credinţe şi, de ce nu?, împotriva Patriarhului”, afirmă Pandele.
El invocă, în finalul postării, şi două proverbe.
„Cine sapa groapa altuia, cade singur în ea”! Probabil că justiţiarul-trompetă îşi doreşte ca actualul primar general să mai stea cel puţin încă un mandat, convins fiind că acesta va „deturna” fondurile de la ONG-urile hashtag-iste către B.O.R. (ce glumă bună, nu?)”, scrie soţul Gabrielei Firea.
Cel de-al doilea proverb este „Nu mor caii când vor câinii”.
”Doamne, iartă-mă, dacă am căzut în păcat!”m este formula cu care îşi încheie Pandele textul postat pe Facebook.