Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: "Ideologia de gen este situată pe polul opus adevărului, adică pe acela al minciunii"

Publicat: Luni, 22 Iunie 2020 12:07 // Actualizat: Luni, 22 Iunie 2020 12:07 // Sursa: romaniatv.net

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că ideologia de gen nu este altceva decât „o …(im)pură ideologie”. Bănescu este de părere că  această ideologie este "menită să justifice o temă absurdă" de pe agenda progresismului, potrivit Basilica.ro.

Foto: Trinitas TV

"O artificială construcţie ideatică, aşa-zis culturală, orientată în răspăr cu realitatea, cu logica, cu biologia, cu antropologia, cu ordinea firii. O ideologie menită să justifice o temă absurdă, deci nocivă, de pe agenda progresismului regresist, hipersexualizant, destrămător de logică şi de morală publică", este de părere Vasile Bănescu.

El susţine că "progresismul actual (...) este un curent de sorginte marxistă, o formă de terorism intelectual". Din punctul său de vedere, scopul aduceri în discuţie a acestei ideologii de gen este "demolarea societăţii bazate pe credinţă, respect faţă de trecut şi reperele lui morale". 

"Progresismul actual, părinte scelerat al ideologiei de gen, este un curent de sorginte marxistă, o formă de terorism intelectual care detestă creştinismul, ordinea morală, autoritatea de orice tip, ierarhia valorică reală şi care privilegiază zgomotos marginalul şi nefirescul în defavoarea centrului şi a firescului, a valorilor tari, validate de experienţa milenară a omenirii. (...) Scopul (ne)declarat? Demolarea progresivă a societăţii edificate pe credinţă, rânduială, respect faţă de trecut şi reperele lui morale (sfinţi şi eroi), tradiţie, familie, disciplină, efort, emulaţie onestă şi selecţie axiologică", crede Vasile Bănescu.

Citeşte şi: Elevii şi studenţii îi solicită Preşedintelui României respingerea propunerii privind eliminarea elementelor de gen din educaţie

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei este de părere că "ideologia de gen este situată pe polul opus adevărului, adică pe acela al minciunii".

"Suprarealista ideologie a genului fluid este radical şi pervertitor opusă celei mai înalte viziuni despre om, aceea descrisă de antropologia creştină care distinge limpede între bărbat şi femeie, între masculin şi feminin, între paternitate şi maternitate, între cădere şi înălţare, viziune realistă întemeiată pe Revelaţia Adevărului în Istorie şi augmentată inclusiv de marea filosofie şi de ştiinţele autentice, care nu îşi fac un scop în sine din războiul cu discernământul, cu bunul-simţ care operează în actul profund al înţelegerii lumii şi a omului. Motiv pentru care ideologia de gen, camuflată perfid într-un capitol al Convenţiei de la Istanbul, dedicată onorabilei teme a protejării femeilor împotriva violenţei, este una toxică pentru organismul comunitar al oricărei societăţi, al cărei interes major nu este să contrazică şi să combată realitatea, ci să o valorizeze înţelept spre binele individual şi comunitar. Bine care are totdeauna legătură cu adevărul, nu cu minciuna, ideologică sau nu", a mai spus Vasile Bănescu.

Reamintim că Senatul, cameră decizională a Parlamentului, a adoptat pe 16 iunie un proiect de lege inițiat de doi parlamentari PMP care interzice în școli, în universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen, anunță senatorul USR Vlad Alexandrescu. Concret, legea votată astăzi interzice în școli "activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași".

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ideologia de gen Vasile Bănescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H