Vasile Blaga: Cătălin Predoiu va fi sprijinit la prezidenţiale de toate partidele de dreapta

Preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a declarat joi, că are încredere foarte mare în candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, Cătălin Predoiu, considerând că acesta are şanse să fie susţinut de toate partidele de dreapta. Blaga a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 12:46
Vasile Blaga: Cătălin Predoiu va fi sprijinit la prezidenţiale de toate partidele de dreapta

Blaga a punctat că obiectivul PDL în acest an este recâştigarea puterii politice în România la alegerile generale. Preşedintele PDL a spus că, din punctul său de vedere, Cătălin Predoiu este cea mai bună soluţie şi că acesta va reuşi să convingă toate partidele de dreapta să-l susţină la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

‘Orice partid serios îşi face analize şi le facem lunar, următoarea analiză probabil va fi la începutul săptămânii viitoare şi este un obicei în partid, ea se prezintă în primul Birou permanent naţional. Lucrăm cu aceeaşi casă cu care lucrăm de 17 ani. Domnul Cătălin Predoiu este dintre candidaţii anunţaţi, care are cele mai mari resurse de creştere dintre candidaţii la preşedinţie şi noi credem că aşa se va întâmpla, pe măsura creşterii notorietăţii domniei sale. Avem mare încredere în el, eu am lucrat şi cu ceilalţi candidaţi, cu o parte dintre ei în guverne, am lucrat cu domnul Predoiu de numele căruia se leagă nu mai puţin de 18 legi, am lucrat şi cu domnul Ungureanu, şi pot să vă spun că soluţia la care a ajuns PDL prin vot democratic, aproape 140.000 de membri, din punctul meu de vedere şi al partidului, este cea mai bună soluţie şi cred că el va coagula până la urmă toate partidele de dreapta în a-l sprijini. Partidul acesta are ca drept obiectiv recâştigarea puterii politice în România la alegerile generale’, a menţionat Vasile Blaga.

În decembrie 2013, în urma alegerilor interne din cadrul PDL, a fost desemnat drept candidat al partidului pentru prezidenţiale Cătălin Predoiu, acesta obţinând 100.000 de voturi, în timp ce Gheorghe Falcă a obţinut 40.000 de voturi.