Vasile Blaga, despre viaţa de familie. De ce l-a trimis soţia cu mielul în parc VIDEO

Este perceput ca un bărbat dur, a fost al doilea om în stat, dar se topește în fața fiicei sale Agathe și își amintește, cu lacrimi în ochi, de bunicul său. Vasile Blaga a povestit, la România TV, întâmplări din viața sa de familie.

RomaniaTV.net
30 apr. 2013, 10:39
Vasile Blaga, despre viaţa de familie. De ce l-a trimis soţia cu mielul în parc VIDEO

Vasile Blaga s-a născut pe 26 iulie, în 1956 în localitatea bihoreană Petrileni. Copilăria i-a fost marcată de relația specială pe care a avut-o cu bunicul din partea tatălui.

„Era un fel de judecator de pace … tot satul venea să-i împace bunicul.  Găseam eu un motiv să nu învăţ de a ma certă cu tata. Şi întotdeauna eu aveam dreptate. Bunicul exagera aici, recunosc”, a povestit Blaga.

Anii au trecut, iar tânărul Vasile a devenit student la Politehnică, în Timișoara. La facultate, tânărul Blaga și-a cunoscut jumătatea. N-a fost dragoste la prima vedere, ci un amor acceptat după îndelungi analize. 

„Am fost colegi de grupă în facultate. Am avut ocazia sa ne cunoaştem… trei ani de zile nu am fost prieteni”, îşi aminteşte liderul democrat-liberal.
Cererea în căsătorie a venit un an mai târziu. Apoi au venit copiii. Mai întâi fata. Nașterea Agathei a fost prilej pentru Vasile Blaga să afle, spre exemplu, că soția sa nu este amatoare de preparate din carne de miel.

„Fata s-a născut în Sâmbăta Mare din 1983. Şi am mers cu tata, mama trebuia să rămâna acasă- şi am mers cu miel… mielul, cu oală cu tot, în parc. Cred că s-a bucurat cineva de mielul respectiv”, spune Vasile Blaga.

Cinci ani mai târziu a venit pe lume și băiatul lui Vasile Blaga. Șeful PDL recunoaște, însă, că tot cu fiica sa are o relație mai specială:

„Fetele ştiu de mici lucrul asta. Te pupă preventiv. Dacă vor ceva poimâine, te pupă de astăzi, ca să-şi rezolve problemele. Ştiu că nu le poţi refuza”, spune Blaga.