Vasile Blaga îl CONTRAZICE pe Traian Băsescu în problema refugiaţilor

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că nu este de acord cu poziţia exprimată de Traian Băsescu în problmea refugiaţilor, aceasta după ce fostul preşedinte a spus că România ar face o mare greșeală dacă ar accepta refugiații pe teritoriul său.

RomaniaTV.net
04 sept. 2015, 10:33
Vasile Blaga îl CONTRAZICE pe Traian Băsescu în problema refugiaţilor

„Nu sunt de acord cu poziția fostului președinte Traian Băsescu. Există un fundament al UE și el se referă în principal la solidaritate.  (…) Este vorba despre întreaga Uniune Europeană, aflată în această situație din cauza refugiaților. Noi trebuie să ne asumăm partea noastră de contribuție, dar trebuie să şi cerem din partea UE ca să beneficiem şi de o parte din fondurile care se utilizează în astfel de situaţii”, a declarat Vasile Blaga.

„Eu aş spune altfel decât dl preşedinte. Pe de o parte, da, solidaritate, trebuie să negociem la capacităţile pe care le avem cota de refugiaţi pe care o putem primi, dar în acelaşi timp să ne cerem și noi drepturile.

Noi meritam de mult timp să fim stat membru Schengen și nu suntem. (…) Dacă Germania are poziția pe care o are, cred că şi România trebuie să aibă o poziție responsabilă. Da, discutăm, negociem şi să nu procedăm ca Ungaria”, a mai spus Vasile Blaga

TRAIAN BĂSESCU: România face o greşeală dacă acceptă refugiaţi. Ca şef de stat, trebuie să ai inimă de piatră

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi seară, referitor la criza imigranților care iau drumul Europei, că România ar face o mare greșeală dacă ar accepta refugiații pe teritoriul său. Totodată, acesta a subliniat că așteaptă o poziție fermă din partea autorităților românești pe marginea acestui subiect