Blaga: O convenţie naţională a PDL s-ar impune să aibă loc în primăvară

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi că o convenţie naţională a partidului s-ar impune pentru primăvara anului viitor. Întrebat despre o eventuală demisie din funcţie în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, Blaga a răspuns că el şi-a dat demisia atunci când a pierdut alegerile pentru Bucureşti, de la MAI, dar acum este "o situaţie mai complicată" şi că decizia unei eventuale demisii a sa din funcţie o va comunica în interiorul partidului, şi nu la televizor.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 11:15
Blaga: O convenţie naţională a PDL s-ar impune să aibă loc în primăvară

„O convenţie extraordinară a partidului ar fi oportună în primăvara anului viitor. Eu cred că, până la urmă, o conducere a partidului, oricare ar fi ea, ar trebui validată de un congres pentru a trece la restructurarea PDL-ului. Am nevoie efectiv de acest lucru. Eu cred că am făcut extraordinar de bine convocând pentru vineri Colegiul Director Naţional al partidului. Trebuie să discutăm exact evoluţia noastră, conducerea partidului de cinci luni de zile, dar va trebui să analizăm situaţia partidului în ultimii patru ani de zile, până la urmă. În aceste cinci luni numai de organizare internă nu am putut să ne ocupăm. Ştiţi foarte bine, a fost referendumul (…). Le vom analiza la rece şi vom găsi, ca de obicei, cele mai bune soluţii pentru partid”, a afirmat Vasile Blaga.

Întrebat de o eventuală demisie a sa după rezultatul alegerilor, Vasile Blaga a spus: „E simplu să spui ăsta, dar eu când am pierdut alegerile pentru Bucureşti, eu mi-am dat demisia, în momentul în care am simţit la Interne să fac un pas în spate, mi-am dat demisia, de data asta situaţia e un pic mai complicată şi am discutat cu toţi colegii, va trebui să reconstruim partidul”.

Blaga a spus, întrebat din nou dacă ia în calcul o demisie, că o astfel de decizie o ia într-un for al partidului şi nu la televizor, arătând că colegii săi au spus „cu totul altceva”.

„Colegii astăzi au spus cu totul altceva. Decizia o iau într-un for al partidului, nu la televizor. Asta e o prostie. Sigur înţeleg unii care au luat 12% că şi-au dat demisia, este treaba lor”, a adăugat Vasile Blaga.