Vasile Blaga, singurul candidat la şefia PDL

Şeful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, şi-a depus, joi, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL, fiind probabil singurul candidat la şefia partidului, având în vedere că termenul pentru înregistrarea moţiunilor expiră la ora 18.00. Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Theodor Paleologu au decis să nu depună o moţiune pentru şefia PDL, arătând că nu este momentul creării unor tensiuni interne înaintea alegerilor parlamentare.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 15:15
Vasile Blaga, singurul candidat la şefia PDL

Vasile Blaga a venit la sediul PDL din Modrogan însoţit de mai mulţi susţinători printre care Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Radu F. Alexandru, Cristian Poteraş, Radu Berceanu şi Silviu Prigoană. 

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat că şi l-ar dori în fucţia de secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, iar pe Monica Macovei şi Cristian Preda i-ar vrea în conducerea partidului, arătând că fiecare îşi va câştiga funcţia prin vot.

Mi l-aş dori în funcţia de secretar general pe Gheorghe Flutur, ne ştim de atâta vreme, ne înţelegem de priviri. Aş dori ca domnul Flutur să fie secretar general, dacă voi câştiga alegerile„, a precizat Vasile Blaga.

Întrebat dacă a avut discuţii cu Monica Macovei pentru ca grupul reprezentat de ea să renunţe să candideze la preşedinţia partidului, Blaga a spus că a avut foarte multe discuţii cu Monica Macovei şi Cristian Preda şi că a ajuns la concluzia că cele două proiecte de moţiuni sunt compatibile.

Întrebat dacă Roberta Anastase şi Elena Udrea îl susţine, Vasile Blaga a spus: „Eu încă de la început am avut discuţii cu colegii pe care îi vedeţi şi cu şefii de organizaţii, în rest, cine a dorit a venit şi a semnat moţiunea. Îmi pare rău că nu au fost în bucureşti parlamentarii în aceată perioadă, mi-aş fi dorit să vină cât mai mulţi alături de noi”.

Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu şi Theodor Paleologu au precizat, joi, într-o declaraţie remisă agenţiei Mediafax, că au decis să nu depună o moţiune pentru şefia PDL, subliniind că „nu este momentul creării unor tensiuni interne înaintea alegerilor generale”.

„Am decis astăzi să nu depunem o moţiune în această etapă a competiţiei interne din PDL”, au precizat cei patru democrat-liberali, care au arătat că atât moţiunea lor, cât şi cea a lui Vasile Blaga sunt compatibile şi ambele „urmăresc modernizarea şi unitatea partidului, precum şi unitatea dreptei în faţa USL”. În aceeaşi scrisoare se precizează că „toată energia (PDL, n.r.) trebuie folosită pentru campania electorală şi pentru oprirea socialismului anacronic şi abuziv practicat de USL”.

Termenul pentru depunerea de moţiuni pentru şefia PDL a expirat joi, la ora 18.00.

Potrivit preşedintelui Comisiei de pregătire a Convenţiei PDL, Gheorghe Albu, Vasile Blaga este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PDL şi că moţiunea prezentată de acesta îndeplineşte condiţiile statutare. Albu a arătat că moţiunea lui Vasile Blaga a avut peste 150 de susţinători, deşi potrivit pevederilor statutare erau necesari 35.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, după şedinţa de marţi a CNC, că în 30 iunie va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară, urmând să fie aleşi preşedintele şi membrii BPN, pe actuala structură de conducere.