Vasile Chirondojan a murit: „Drum lin către îngeri, nea Țuțu!”

Fostul mare arbitru de rugby și consilier local, Vasile Chirondojan, s-a stins din viață. Acesta i-a ajutat pe mulți copii fără posibilități materiale să facă sport și a crezut în valoarea acestora.

27 nov. 2020, 21:49
Vasile Chirondojan a murit: „Drum lin către îngeri, nea Țuțu!”

Vasile Chirondojan, președintele clubului CS Cleopatra Mamaia, a murit. Acesta a lăsat lumea rugby-ului românesc mai săracă după ce s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani.

Anunțul a fost făcut chiar de pe pagina sa de Facebook. „Începând de astăzi, lumea rugby-ului este mai săracă. Președintele clubului a încetat din viață. Drum lin către îngeri, nea Țuțu! Dumnezeu să te ierte! Condoleanțe familiei!“, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, Romania Rugby Cleopatra.

Incendiu ATI Piatra Neamţ. Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul, a murit
Şi Federaţia Română de Oină a scris pe pagina sa despre decesul lui Vasile Chirondojan:

Doliu pentru rugby şi oină!

Cu profundă tristeţe, astăzi, am primit vestea trecerii la cele veşnice a celui care a fost Vasile Chirondojan, preşedintele C.S. Cleopatra Mamaia. ,,Nea Ţuţu ” a fost cel care, în ultimii 15 ani, a pus la dispoziţia federaţiei, în mod gratuit, Baza sportivă a C.S. Cleopatra Mamaia pentru organizarea tuturor competiţiilor de oină. Mai mult, plaja din dreptul terasei cu acelaşi nume din Mamaia a devenit locul tradiţional de desfăşurare a competiţiilor de oină pe plaja, dumnealui acordând ajutor pentru acestea, în mod necondiţionat.

Pe lângă acestea, de fiecare dată când organizam competiţii la Constanţa, era primul nostru spectator constant care participa la toate acţiunile.
În acelaşi timp, sub denumirea echipei sale au putut evolua tineri oinişti din mediul şcolar care doreau să se întreacă şi în competiţiile federaţiei.Deşi este binecunoscut în lumea rugbylui, unde a fost jucător şi arbitru internaţional, de fiecare dată a vorbit şi despre oină ca fiind alături de rugby, în sufletul său!
Mulţumim mult ,,Nea Ţuţu ” pentru contribuţia deosebită la promovarea şi dezvoltarea sportului nostru naţional!
De azi suntem mai săraci, nu numai prin pierderea unui preşedinte deosebit al unui club afiliat la federaţie, ci prin pierderea unui om care aprecia valorile tradiţionale româneşti!
Dumnezeu Să Te Aibă în Pază!

Condoleanţe familiei îndoliate!

Vasile Chirondojan a fost un mare arbitru internațional, care a sprijinit rugby-ul juvenil constănțean. Acesta  i-a ajutat pe mulți copii fără posibilități materiale să facă sport și a crezut în valoarea acestora.

În același timp, Vasile Chirondojan a fost consilier local al municipiului Constanța și om de afaceri, deținând complexul Cleopatra din Mamaia, informează CTNews.