Vasile Dîncu, audiat la DNA în dosarul Belina: Am fost o dată sau de două ori la pescuit cu Liviu Dragnea

Publicat: Joi, 21 Decembrie 2017 14:10 // Actualizat: Joi, 21 Decembrie 2017 15:45 // Sursa: romaniatv.net

Fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Vasile Dîncu s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori anticorupţie ca martor în dosarul Belina. Dîncu a spus că a fost întrebat de procurori dacă stie cine este proprietarul insulei Belina, acesta precizând că nu deţine aceste informaţii, însă a mers la pescuit acolo, împreună cu Liviu Dragnea.

Vasile Dîncu a venit la DNA însoţit de avocat în jurul orei 14.00. 

"E vorba despre dosarul Belina. Dacă ştiu ceva despre cine e proprietar. Nu ştiu nimic. Nu ştiu de HG, era în 2013 şi nu aveam nicio funcţie atunci. Era vorba de ce am văzut. Am fost o dată sau de două ori la pescuit acolo. Am fost cu Liviu Dragnea", a declarat Vasile Dîncu după audieri.

În dosarul Belina, fostul vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărit penal pentru abuz în serviciu. DNA a cerut Camerei Deputaţilor şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene, însă solicitarea a fost respinsă de parlamentari.

Procurorii DNA susţin că în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Numele lui Vasile Dîncu apare alături de cel al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi în denunţul depus la DNA de fosta noră a lui Virgil Măgureanu. Cei doi sunt acuzaţi că ar fi sprijinit un grup infracţional din judeţul Teleorman.

Fosta soţie a fiului lui Măgureanu i-a denunţat pe Dan Carmen Daniela, prefect al judeţului Teleorman, Iancu Gigi Dorinel, şef serviciu juridic în cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Teleorman, Chelu Andreea, secretar al comunei Nenciuleşti, judeţul Teleorman, şi Georgescu Ion, secretar al comunei Olteni. Cei patru sunt acuzaţi de "fapte ce constituie, in opinia noastra, infractiuni extrem de grave, care atentează la valori morale fundamentale, periclitand grav ordinea sociala si functionarea credibila si predictibila a institutiilor fundamentale ale statului".

"In fapt, in cursul anului 2015, numitul Vilcu Sandu, primarul comunei Nenciulesti, judetul Teleorman, a fost declarat incompatibil in urma deciziei ICCJ nr. 3192/16.10.2015, fapt ce a fost comunicat Institutiei Prefectului Judetului Teleorman de catre Agentia Nationala de Integritate in data de 23.10.2015. Conform obligatiilor prevazute in Legea 176/2010, prefectul judetului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia sa dispuna emiterea ordinului privind incetarea mandatului de primar pentru numitul Vilcu Sandu, lucru care nu s-a intamplat pana acum.

De asemenea, in cursul anului 2013, numitul Marcusanu Emil, primarul comunei Olteni, judetul Teleorman, a fost condamnat definitiv prin hotararea nr. 1751/26.09.2013 a Curtii de Apel Bucuresti la pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare. In conformitate cu prevederile Legii nr. 393/2004 privind statutul alesilor locali, prefectul judetului Teleorman, reclamata Dan Carmen Daniela, trebuia sa dispuna emiterea ordinului privind incetarea mandatului de primar pentru numitul Marcusanu Emil, lucru care nu s-a intamplat pana acum.

Conform procedurilor administrative, reclamatul Iancu Gigi Dorinel, in calitatea lui de sef serviciu juridic in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Teleorman, avea obligatia intocmirii si inaintarii catre Prefect a documentatiei referitoare la emiterea celor doua ordine privind incetarea mandatelor de primar ale celor nominalizati mai sus.

In urma informatiilor primite de la colaboratorii Fundatiei EurHONEST, a rezultat de asemenea ca reclamatul Iancu Gigi Dorinel, in calitatea lui de sef serviciu juridic in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Teleorman, a intocmit mai multe adrese catre secretarii celor doua comune din Judetul Teleorman, reclamatii Chelu Andreea si Georgescu Ion, solicitandu-le sa intocmeasca referatele obligatorii in vederea definitivarii de catre Institutia Prefectului Judetului Teleorman a documentatiei referitoare la emiterea celor doua ordine privind incetarea mandatelor de primar ale celor nominalizati mai sus. Reclamatii Chelu Andreea si Georgescu Ion au declarat angajatilor celor doua primarii unde isi desfasoara activitatea ca au fost contactati de catre reclamatul Iancu Gigi Dorinel si de catre Dan Carmen Daniela, prefect al Judetului Teleorman, si li s-a solicitat sa nu intocmeasca respectivele referate, fiind asigurati ca nu vor pati nimic, mai ales prin prisma protectiei promise de catre Dragnea Liviu, fost Presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, fost vice-prim-ministru si actual Presedinte al PSD. Mentionam de asemenea ca in ultimele 2 luni reclamatii Iancu Gigi Dorinel si Dan Carmen Daniela au comunicat celor doi secretari ai primariilor de comuna faptul ca exista o intelegere intre Dragnea Liviu si Dancu Vasile, vice-prim-ministru in Guvernul Romaniei, in sensul protejarii celor 4 reclamati, astfel incat, prin influenta exercitata, sa fie favorizat in alegerile locale PSD-ul si, mai ales, sa fie evitate demiterea si tragerea la raspunderea penala a celor 4 reclamati. Aceste alegatii ale reclamatilor Iancu Gigi Dorinel si Dan Carmen Daniela au fost intarite de deciziile opace prin care, de la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice, prin semnatura vice-prim-ministrului Dincu Vasile, au fost alocate catre primariile din Judetul Teleorman sume mult mai mari decat se pot justifica prin decizii de buna guvernare, de exemplu alocarea sumei de 24,6 milioane RON catre comuna Tiganesti, judetul Teleorman, pentru modernizarea drumurilor de interes local, o comuna care nu dispune de canalizare si care va trebui, ulterior executiei drumurilor, sa le distruga pentru a executa si restul retelelor edilitare.

Avem suspiciuni rezonabile ca Dan Carmen Daniela, Iancu Gigi Dorinel, Chelu Andreea si Georgescu Ion se fac vinovati de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si trafic de influenta", se precizează în denunţul depus la DNA.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Vasile Dâncu Vasile Dancu DNA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H