Vasile Dîncu: 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei

Ministrul Vasile Dîncu se laudă că aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei.

19 iul. 2022, 11:23
Vasile Dîncu: 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei

„În momentul de faţă, la toate nivelurile, avem în jur de 10% femei, ceea ce este un procent bun, mai ales că am început destul de târziu dacă ne uităm şi ce s-a întâmplat cu această Hotărâre de Guvern din anul 2020 care a creat o strategie naţională şi un plan naţional pentru aplicarea în instituţiile din România, din administraţia centrală şi locală a Rezoluţiei 1235 (a ONU privind egalitatea de gen – n.r.). Vedem că noi ne-am asumat după 20 de ani această Rezoluţie, dar lucrurile merg foarte bine”, a spus ministrulApărării, Vasile Dîncu.

Citeşte şi: De ce a ajuns România să cumpere din nou avioane de luptă second-hand. Explicația ministrului Apărării, Vasile Dîncu

Ministrul Apărării a mai precizat că multe dintre angajaţii MApN care au ajutat refugiaţii din Ucraina sunt femei.

„Această situaţie pe care o avem astăzi, inclusiv acest recent conflict din Ucraina care generează un flux masiv de refugiaţi, din care o parte sunt femei, ne poate sprijini să înţelegem mai bine ce ar trebui să facem în viitor”, a mai spus Dîncu.

Citeşte şi: Anunț îngrijorător. Vasile Dîncu, ministrul Apărării: „Avem nevoie de o armată de profesioniști. Avem mulți ani fără stagiu militar obligatoriu”