Vasile Dîncu dezvăluie adevărata miză a crizei politice din România. „Va veni acel El Dorado – PNRR-ul cu o grămadă de bani. E o goană după aur”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat, duminică, la Prima TV, că social-democraţii nu îşi permit să gireze un Guvern minoritar PNL, iar adevărata miză a crizei politice este reprezentată banii europeni din PNRR.

10 oct. 2021, 11:27
Vasile Dîncu dezvăluie adevărata miză a crizei politice din România. „Va veni acel El Dorado – PNRR-ul cu o grămadă de bani. E o goană după aur”

Vasile Dîncu a catalogat decizia lui Klaus Iohannis de a-l desemna premier pe Florin Cîţu drept „o mare greşeală. care înseamnă imaturitate politică”.

„Președintele a greşit când a girat un astfel de personaj (Florin Cîţu). Peste tot există conflicte în coaliţie, dar acest lucru se reglează în interior”, a declarat Vasile Dîncu, la Prima TV.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD nu crede că actuala criză politică va fi soluţionată prea curând.

„Nu văd o rezolvare la această criză. Nu cred că se va rezolva foarte repede. Există o utopie recentă la coaliţiile de dreapta.

Va veni acel El Dorado.. PNRR-ul cu o grămadă de bani. Acum e o goană după aur de fapt. Până în primăvară, vom putea să convingem oamenii, să-i cumpărăm…

Tot timpul umblă după bani. În guvernanţele noastre, se reduce politica la două lucruri: lupăta pentru putere şi pentru banii publici”, a precizat Vasile Dîncu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, în ziua în care România nu mai are niciun pat liber la ATI pentru bolnavii COVID. „Lucrurile au mers bine. Totuşi, nu suntem la acea ţintă de 2.000 de paturi”

Vasile Dîncu, despre alocarea de bani pentru Primării din fondul de rezervă al Guvernului: „Este fraudă. Deturnare de fonduri”

Mai mult, Vîncu a catalogat gestul lui Florin Cîţu de a aloca bani publici Primăriilor, preponderent liberale, drept „deturnare de fonduri”.

Distribuirea banilor publici după criterii politice este fraudă. Deturnare de fonduri. Asta a făcut şi Guvernarea Dragnea, dar nu a făcut aşa ceva. Nu a existat o alocare de bani atunci. Au existat nişte criterii.

Se dădeau banii după un algoritm. Nu este 100% corect, cel mai bun. Criteriul cel mai important ar trebuie să fie nivelul de dezolvare al localităţii şi nevoile oamenilor. E în lege”, a precizat Dîncu.

Ce va face PSD dacă Klaus Iohanis îl numeşte pe Cîţu din nou premier

„Nu are cum să vină cu o asemenea propunere. (… ) Am făcut acea greşeală atunci (când PSD a votat numirea Guvernului Orban, n.red). Nu avem cum să votăm. Electoratul nostru este împotriva acestui gest.

Nu ne putem permite să ne batem joc de electoratul nostru să votăm un Guvern minoritar. Nu putem să le facem cadoul mare să îi introducem din nou la putere.

PSD nu poate vota un partid pe care l-a dat jos. Cu persoana au cei de la USR-PLUS. Avem o problemă cu guvernarea PNL, USR PLUS şi UDMR.

La moţiune, USR PLUS au votat un text împotriva lor”, a conchis Vasile Dîncu.

Mai mult, fostul vicepremier nu vede posibilă o alianţă între PSD şi PNL. „Am pornit pe o cale de reconstruirea a partidului. Ne merge foarte bine proiectul nostru (…) Dacă facem alianţe peste noapte, ne diluăm ideologic”, a explicat sociologul.

Citeşte şi: Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre carantinarea României: „Singura variantă de a scăpa de pandemie…”

 


loading...