Vasile Dîncu dezvăluie de ce a fost înlăturat de la Ministerul Apărării: „Preşedintele mi-a reproşat că nu citesc revista presei”

Fost ministru al Apărării, în prezent senator, Vasile Dîncu a explicat motivul pentru care a fost forţat să demisioneze din guvern, fiind înlocuit cu actualul ministru Angel Tîlvăr.

18 ian. 2023, 09:08
Vasile Dîncu dezvăluie de ce a fost înlăturat de la Ministerul Apărării: „Preşedintele mi-a reproşat că nu citesc revista presei”

Vasile Dîncu susţine că preşedintele Klaus Iohannis a fost cel care a insistat pentru demisia sa, reprosându-i mai multe lucruri pe care fostul ministru nu le recunoaşte sau despre care spune că sunt lipsite de importanţă.

„Președintele mi-a reproșat că nu citesc revista presei. Sigur că citeam revista presei. România trebuie să scrie evenimentele, să scrie istoria și să nu se ia după ce spun alții”, a declarat el.

Fostul ministru al Apărării a precizat că au existat persoane care i-au spus că nu a vorbit ce trebuia. „Am fost criticat că nu mă pricep la relații internaționale. Am fost decorat de trei președinți – din România, Germania și Ucraina. Nu revista presei mi-ar putea ridica nivelul de cultură politică sau geopolitică.”

Vasile Dîncu a mai spus, în emisiunea lui Marius Tucă, că presa din România a devenit dependentă de autorități și instituții.

„Presa a sărăcit. A devenit din ce în ce mai dependentă de autorități și instituții. În perioada pandemiei s-au dat bani pentru campania de sensibilizare în ceea ce privește vaccinare. Acest lucru s-a realizat prin oferirea de bani marilor trusturi de presă. Am făcut un studiu, iar 62% dintre români spuneau că presa a încălcat deontologia și ne-a ascuns lucruri în pandemie pentru că a fost plătită de guvern. Există o dependență economică a presei”, a declarat Vasile Dîncu la Gândul.

Fostul ministru al Apărării a mai precizat că este o foarte mare polarizare a lumii. „Totul este în alb și negru. Ori ești cu unii, ori cu ceilalți. Nu mai exista varianta să fii independent. Sunt oameni care fac asta, dar foarte puțini.”.

Citeşte şi: Ion Cristoiu îi dă replica lui Marcel Ciolacu. Ce spune jurnalistul despre o posibilă candidatură la prezidențiale: „E destul de problematic!” (VIDEO)