Scandalul demiterii lui Vasile Dîncu. Ministrul Apărării a scăpat de remaniere după discuțiile cu premierul Ciucă

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, va afla în scurt timp dacă va fi sau nu demis din Guvernul Ciucă.

17 oct. 2022, 11:44
Scandalul demiterii lui Vasile Dîncu. Ministrul Apărării a scăpat de remaniere după discuțiile cu premierul Ciucă

Vasile Dîncu a fost chemat de urgență la sediul Guvernului pentru a purta o discuție cu premierul Nicolae Ciucă legată de declarațiile controversate făcute despre războiul din Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, au avut o discuție, la Palatul Victoria, după declarațiile controversate ale ministrului. Premierul nu i-a cerut acestuia demisia ci doar i-a spus să își ”calibreze comunicarea în context guvernamental”.

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, se arată într-un anunț al Guvernului.

Premierul Ciucă voia o discuție cu Vasile Dîncu încă de săptămâna trecută, însă ministrul Apărării a sps că are o agendă încărcată și nu are timpul necesar.

”Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministestriala NATO și trebuie să avem o discuție foarte deschisă față de opinia dumnealui, nu este opinia Guvernului și trebuie să lămurim acest aspect”, a spus Nicolae Ciucă.

Joia trecută, Dîncu spunea că nu „nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment”.

Vasile Dîncu a afirmat că pentru încheierea războiului din Ucraina – „țările lumii, NATO, Statele Unite trebuie să negocieze pentru Ucraina garanții de securitate şi o pace cu Rusia”.

„Aici nu se aude vocea idioților, liniștea este întreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărțile te așteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici.

De aici îți poți lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Îți dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărți ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niște amărâte de coperți de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar în care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii și mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează.

Aici mediocrii și impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetățenie aici, nici statut de refugiat.

În fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii!”, a scris Dîncu pe o rețea socială, în urmă cu mai multe zile.

Citește și Marcel Ciolacu, discuţii la nivel european în vederea identificării de soluţii comune pentru a face faţă unei potenţiale crize economice

Citește și Firea, nou atac la adresa lui Nicuşor Dan: Dă vina pe bugetul sărac al Primăriei Capitalei. A uitat repede discursul din campanie