Vasile Dîncu, referitor la Liviu Dragnea: După ce își ispășește pedeapsa are dreptul să își revendice un loc în partid

Vaile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat, referindu-se la Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, că după ce un membru de partid și-a ispășit pedeapsa la închisoare are tot dreptul să își revendice un loc în partid

18 apr. 2021, 17:11
Vasile Dîncu, referitor la Liviu Dragnea: După ce își ispășește pedeapsa are dreptul să își revendice un loc în partid

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat, referindu-se la Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, că după ce un membru de partid și-a ispășit pedeapsa la închisoare are tot dreptul să își revendice un loc în partid.

Dîncu a fost întrebat duminică, la o emisiune de la Digi24, dacă Liviu Dragnea va putea să revină în partid după ce își termină pedeapsa cu închisoarea, iar acesta a răspuns afirmativ.

„Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid. Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus. (…) Nu mai sunt (foștii lideri în partid – n.r.). Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid.

Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce. Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

Vasile Dîncu a mărturisit că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când a fost închis pentru că nu se află pe lista celor care ar fi putut să vorbească cu el la telefon, dar că are pentru el „aceeași afecțiune”.

„Din punct de vedere uman sunt apropiat și acum de el. Nu sunt fericit pentru ceea ce se întâmplă. Aș vrea să îl văd cât mai repede liber, deci eu păstrez pentru el aceeași afecțiune. Din punct de vedere uman. Politic a făcut greșeli, dar poate că el știe mai bine acum, a avut și o perioadă de reflecție și aici nu mă bag, nu sunt deciziile mele și nu știu ce va face în viitor”, a mai spus Dîncu.


loading...