Vasile Dîncu susţine că Dan Şucu nu a vrut să candideze la Primăria Capitalei din partea PNL-PSD, deşi a fost întrebat „de zeci de ori”

Vasile Dîncu, sociolog şi unul dintre liderii PSD, afirmă că politicienii cu putere de decizie l-au întrebat ”de zeci de ori” pe omul de afaceri Dan Şucu dacă doreşte să candideze din partea alianţei PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, însă acesta a refuzat.

15 mart. 2024, 08:58
Vasile Dîncu susţine că Dan Şucu nu a vrut să candideze la Primăria Capitalei din partea PNL-PSD, deşi a fost întrebat „de zeci de ori”

Întrebat dacă omul de afaceri Dan Şucu ar putea fi candidatul comun al PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Vasile Dîncu a răspuns: ”Nu, în niciun caz. Domnul Şucu a spus şi public şi nu îşi doreşte asta. A fost întrebat de zeci de ori şi cu siguranţă nu este”.

El a spus că posibilii candidaţi ai alianţei pentru Primăria Generală a Capitalei sunt, ”în principiu”, bărbaţi şi ”nu sunt nume despre care s-a vorbit”.

Dîncu este de părere că o soluţie pentru Primăria Capitalei ar fi o persoană care are ”imaginea şi ştiinţa unui om care s-a ocupat toată viaţa de ceva asemănător sau care are o carieră lustră într-un domeniu care este conex cu urbanismul”.

El a susţinut că PSD şi PNL speră ca până duminică, săptămâna aceasta, să ia o decizie cu privire la candidatul pentru Primăria Bucureşti.

Surse politice din cadrul coaliţiei PSD-PNL au declarat că se conturează decizia unui candidat comun al celor două formaţiuni politice pentru Primăria Bucureşti.

Citeşte şi: Gabriela Firea tună și fulgeră după Marcel Ciolacu nu a ales-o candidat la Primăria Capitalei! „Nu a luptat suficient pentru mine. Pot bănui de ce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, declara recent, după ce a fost fotografiat luând masa într-un restaurant din Capitală cu un cunoscut om de afaceri, managerul Altex Dan Ostahie, că a avut întâlniri cu mai mulţi oameni de afaceri din România.

”Este vorba de a discuta cu oameni, de a identifica oameni care să vrea să vină să facă politică, oameni care au reuşit într-un anumit domeniu. M-am văzut nu doar cu domnul Ostahie (Dan Ostahie, patronul şi managerul firmei Altex – n.r.), m-am văzut şi cu domnul Horaţiu Ţepeş de la Bilka, m-am văzut şi cu domnul Pavăl (unul dintre acţionarii companiei Dedeman – n.r.), m-am văzut şi cu toţi cei care au un cuvânt de spus în mediul de afaceri din România, în economia românească”, afirma Nicolae Ciucă, în urmă cu două săptămâni.

Citeşte şi: Vasile Dîncu aruncă bomba despre candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei: ”Există 2-3 nume despre care nu s-a vorbit până acum”