Vasile Dîncu revine în conducerea PSD

Vasile Dîncu a fost numit preşedinte interimar al Consiliului Național al PSD, prin decizia Consiliul Executiv Național al partidului. Fostul președinte interimar al CN, senatorul Ionuț Vulpescu, a fost votat tot azi ca președinte al Institutului de Studii Social-Democrate, conform ştiripesurse.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 12:16
Vasile Dîncu revine în conducerea PSD

Mai mulţi șefi de organizații din Muntenia, Oltenia și Moldova au contestat numirea lui Vasile Dîncu și acuză legăturile lui cu „Statul paralel”. I s-au reproșat mai ales declarațiile cu privire la performanțele electorale ale organizațiilor din Sud și din Moldova care nu prea ar conta per total.

Vasile Dîncu a fost sprijinit de de câțiva președinți de organizații din Ardeal care susțin că această parte a țării au nevoie de un om ca el.

Deşi discuţiile în contradictoriu au durat mult timp, ulterior totul a fost decis prin vot.

„Eu l-am propus pe domnul Vasile Dâncu pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD. La vot au fost 48 voturi pentru şi un vot împotrivă”, a anunţat Ciolacu.

Întrebat ce-l califică pe Vasile Dâncu pentru această funcţie, Ciolacu a afirmat: „Domnul Dâncu e un om de stânga, e un om respectat, a fost şi vicepremier. Preşedintele Consiliul Naţional coordonează toate forurile partidului. E o un fel de reformă în partid”.

Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD în 2019, în cadrul organizaţiei din judeţul Bistriţa Năsăud, de unde a şi plecat oficial propunerea pentru ca el să preia şefia Consiliului Naţional.