Vaslui: Aproape 50 de nou-născuţi, abandonaţi de mame în spitale în 2011

Aproape 50 de nou-născuţi din judeţul Vaslui au fost abandonaţi pe parcursul anului trecut în spitale încă de la naştere de către mame, în special din cauza sărăciei. 34 dintre bebeluşi au ajuns în grija unor asistenţi maternali profesionişti.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 18:12
Vaslui: Aproape 50 de nou-născuţi, abandonaţi de mame în spitale în 2011

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a instituit măsuri de protecţie specială pe parcursul anului trecut pentru un număr de 46 de nou-născuţi din judeţul Vaslui, care încă de la naştere au fost abandonaţi de către mamele lor, informeay[ Mediafax.

Potrivit autorităţilor vasluiene de protecţie a copilului, 34 dintre bebeluşi au ajuns în grija unor asistenţi maternali profesionişti, restul fiind integraţi în familia biologică sau preluaţi în centre maternale.

„Cauza principală a mamelor care şi-au părăsit bebeluşii imediat după naştere o reprezintă lipsa resurselor financiare necesare îngrijirii propriilor copii. Desigur, există şi acele situaţii în care mamele sunt minore şi nu au capacitatea de a-şi creşte copilul”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Din cei 46 copii abandonaţi încă de la naştere, 22 au fost aduşi pe lume la Spitalul de Urgenţă Bârlad, 17 la spitalul din Vaslui şi şapte la spitalul din Huşi.