Vaslui: O treime din cei 3.000 de absolvenţi de liceu şi-au depus actele pentru şomaj

Aproape 1.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Vaslui şi-au depus dosarele la Agenţia de Şomaj în vederea obţinerii acelui ajutor de 250 de lei dat de către stat, numărul solicitanţilor reprezentând o treime din total celor care au terminat liceul

RomaniaTV.net
30 iul. 2013, 18:50
Vaslui: O treime din cei 3.000 de absolvenţi de liceu şi-au depus actele pentru şomaj

Un număr de 977 absolvenţi ai celor 24 de licee din judeţ au solicitat ajutor de şomaj după ce fie nu au fost admişi la facultate, fie nu şi-au găsit un loc de muncă în cele 60 de zile de la terminarea studiilor. Astfel, numărul celor ce doresc acel ajutor de 250 de lei dat de stat timp de şase luni reprezintă o treime din totalul absolvenţilor din acest an.

„Conform prevederilor locale, absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, au avut la dispoziţie 60 de zile de la terminarea studiilor, pentru a-şi depune dosarele la agenţiile locale din cele trei municipii ale judeţului. Cei care nu au ajuns până pe 30 iulie la agenţii pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă nu vor mai putea beneficia de acea indemnizaţie de şomaj de 250 de lei acordată pe o perioadă de şase luni”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Cîmpeanu: Şomajul în rândurile tinerilor ar putea ajunge, în 2013, la pragul de alarmă de 25%

Pe lângă ajutorul de şomaj, absolvenţii de liceu din acest an pot beneficia şi de servicii gratuite de mediere, de informare şi consiliere profesională sau de asistenţă şi consultanţă pentru începerea unei afaceri proprii.