Vaslui: Un pod construit recent blochează accesul cetăţenilor în localitatea Satu Nou

Un pod construit în 2013, odată cu reabilitarea DN Crasna - Iaşi, şi care este supraînălţat cu 2 metri faţă de nivelul drumului, astfel încât nu se poate circula pe acesta, blochează accesul în localitatea Satu Nou, comuna Soleşti. Potrivit primarului comunei Soleşti, Mona Bujor, pentru a ieşi la drumul naţional, locuitorii din Satu Nou sunt nevoiţi să ocolească toată localitatea.

RomaniaTV.net
02 iul. 2014, 13:15
Vaslui: Un pod construit recent blochează accesul cetăţenilor în localitatea Satu Nou

„Am primit sesizări din partea cetăţenilor, care sunt foarte nemulţumiţi şi am înştiinţat Secţia Vaslui a Regiei de Drumuri Naţionale pentru a vedea dacă situaţia s-ar putea remedia. Am adus şi la cunoştinţa conducerii Prefecturii situaţia”, a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Soleşti, Mona Bujor.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului susţin că podul face parte din structura de rezistenţă a drumului.

„În acest caz nu este o greşeală de proiectare sau de execuţie. Podul respectiv face parte din structura drumului. Cunoaştem situaţia locuitorilor din zonă. Ei pot intra în localitate, dar trebuie să înconjoare. Normal că este un inconvenient pentru ei, dar considerăm că este mai important un obiectiv cum este drumul naţional care face legătura cu judeţul Iaşi”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

Localitatea Satu Nou din comuna Soleşti are aproximativ 250 de locuitori.