Anul Nou-2020: Papa Francisc a lovit mâinile unei femei care nu-i mai dădea drumul de braţ VIDEO

Papa Francisc a fost subiectul unui episod mai puțin plăcut marți, la Vatican, când a lovit cu palma mâinile unei femei care îl apucase de braț și nu-i mai dădea drumul, informează nypost.com.

RomaniaTV.net
01 ian. 2020, 09:06
Anul Nou-2020: Papa Francisc a lovit mâinile unei femei care nu-i mai dădea drumul de braţ VIDEO

UPDATE: Papa Francisc, cunoscut pentru stilul său direct de a vorbi, şi-a cerut scuze miercuri, în cursul rugăciunii „Angelus”, că şi-a „pierdut răbdarea” în ajun, retrăgându-şi agasat mâna pe care o credincioasă asiatică grăbită încerca să o reţină într-o băie de mulţime în Piaţa Sfântul Petru, potrivit AFP.

„De atâtea ori ne pierdem răbdarea. Asta mi s-a întâmplat şi mie. Îmi cere scuze pentru prostul exemplu pe care l-am dat ieri”, a declarat şeful Bisericii catolice de la o fereastră a Palatului apostolic din Piaţa Sf. Petru.

Imagini ale papei, care a împlinit 83 de ani la 17 decembrie, reacţionând cu iritare la această strângere de mână prea energică, după vecernia din ultima zi a anului 2019, au suscitat zeci de mii de postări pe reţelele de socializare.

Papa Francisc a părut vizibil deranjat de incident, informează sursa citată. O înregistrare a episodului a apărut pe Twitter.

Femeia, care făcea parte dintr-un grup de pelerini sosiți la Vatican, își face semnul crucii în vreme ce suveranul pontif se apropie de ea. După ce a dat mâna cu mai mulți credinciși din preajma femeii, papa a încercat să se îndepărteze de grup, moment în care femeia l-a tras înapoi în mod violent.

Papa a reacționat la gestul femeii, eliberându-se din mâna ei și reproșându-i comportamentul. Ulterior s-a deplasat în Piața Sf. Petru de la Vatican. Nu se știe ce s-a întâmplat cu femeia.

Secvența video poate fi văzută aici:

 

Citește și

Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun. „Dumnezeu continuă să iubească orice om, inclusiv pe cel mai rău

Suveranul Pontif a vorbit, la prima slujbă a anului din Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, despre violenţa faţă de femei şi a făcut un apel în ziua în care Biserica o celebrează pe Fecioara Maria. Papa Francisc a cerut ca femeile să aibă un rol determinant pe viitor pentru că sunt „mediatori de pace”, potrivit ANSA.

„Femeile sunt surse de viaţă. Cu toate acestea, sunt în continuare jignite, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să suprime viaţa pe care o poartă în pântece. Orice violenţă cauzată femeii este o profanare a lui Dumnezeu, născut de femeie”, a subliniat Papa Francisc. 

„Din corpul unei femei a venit salvarea pentru umanitate: din felul în care ne purtăm cu trupul femeii înţelegem nivelul nostru de umanitate”, a mai spus Suveranul Pontif. 

El a evidenţiat faptul că „femeia e dătătoare şi mediatoare de pace şi este pe deplin asociată cu luarea deciziilor. Pentru că, atunci când femeile îşi transmit darurile lor, lumea se simte mai unită şi mai liniştită. De aceea, o realizare a unei femei, a concluzionat Papa, este o realizare pentru întreaga umanitate. 


loading...
Partenerii noștri