Vești bune pentru Grecia. Nemții au aprobat cel de-al doilea plan de salvare

Vești bune pentru Atena. Bundestagul a aprobat cu largă majoritate pachetul de ajutor acordat elenilor, în valoare de 130 de miliarde de euro, după ce cancelarul german Angela Merkel a avertizat că este iresponsabil să abandonezi o țară aflată în faliment, scrie CBC News.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 17:30
Vești bune pentru Grecia. Nemții au aprobat cel de-al doilea plan de salvare

Pentru acest pachet au votat 496 de parlamentari, în timp ce împotriva s-au pronunțat 90 de oficiali germani. Alți cinci parlamenti s-au abținut de la vot.

Aceasta este cea de-a doua salvare a Greciei în mai puțin de doi ani și presupune atât implicarea investitorilor din sectorul privat, cât și adoptarea de noi măsuri de austeritate.

 

Merkel, despre noul plan de salvare

Cancelarul german Angela Merkel s-a adresat astăzi parlamentului german pentru aprobarea celui de-al doilea pachet de salvare destinat Greciei, spunand ca orice alta alegere este „iresponsabila”, iar riscurile unui posibil faliment al statului elen sunt „incalculabile”.

‘Nimeni nu poate anticipa consecintele asupra economiei Germaniei, Italiei, Spaniei, asupra zonei euro ca intreg si asupra intregii lumi” daca Grecia ar intra in faliment, a adaugat cancelarul.