Vecinul criminalului din Bascov care și-a ucis întreaga familie rupe tăcerea: „Era mai retras. Rar ieșea din casă, o dată pe săptămână, avea probleme de multă vreme”

Vecinul criminalului din Bascov, județul Argeș, a venit cu noi detalii despre comportamentul acestuia și despre crima care a înspăimântat o țară întreagă.

11 aug. 2022, 11:28
Vecinul criminalului din Bascov care și-a ucis întreaga familie rupe tăcerea: „Era mai retras. Rar ieșea din casă, o dată pe săptămână, avea probleme de multă vreme”

Viorel Stan, în vârstă de 52 de ani, e cel care și-a omorât întreaga familie. Mai întâi l-a ucis pe tatăl lui, care ieșea de la baie, apoi pe mama lui în somn și pe fratele lui, care era taximetrist, tot în somn. A traversat curtea, s-a dus în casa de lângă și le-a ucis și pe sora lui și pe nepoata lui de cinci ani.

„Noaptea i-ar fi omorât pe părinți și pe frate. Și apoi, după ce a plecat colonelul la muncă, a mers la sora lui. Dar înțeleg că și colonelul era în plan”, a spus un vecin.

Cătălin, vecinul familiei ucise, a mărturisit că i-a cunoscut pe toți, inclusiv pe criminal. Spune despre acesta că era o persoană retrasă, care nu prea avea relații cu oameni.

„Am muncit cu ei în grădină. Vorbea mai puțin cu mine, era mai retras. Ieșea din casă cu părinții, muncea cot la cot cu ei. Criminalul nu prea avea relații cu alți oameni. Rar ieșea din casă și se ducea la magazin. O dată pe săptămână. Problemele le avea de multă vreme, dar nu a făcut prostii până acum”, a declarat vecinul pentru RomâniaTv.

Criminalul din Bascov, arestat preventiv pentru 30 de zile

Bărbatul din Bascov, acuzat că şi-a omorât familia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta le-a dezvăluit judecătorilor că seara luase jumătate dintr-o pastilă şi că nu era perfect conştient de ceea ce făcea. „Am avut discernământ diminuat, nu mi-am dat seama perfect, aveam tot felul de frici, am luat jumatate de pastila seara”, a declarat el, potrivit Antena 3.

A spus că e de acord cu decizia judecătorilor și că nu va face recurs. „Sunt de acord pentru că nu am unde să mă duc!”, a spus bărbatul, care şi-a ucis familia cu un ciocan şi mai multe pietre.

La percheziția făcută la casa criminalului, acolo unde locuiau și părinții și fratele acestuia, oamenii legii au găsit o foaie albă de hârtie pe care criminalul a scris ce avea de gând să facă.

„A fost găsită o hârtie, cu un scris care abia putea fi descifrat, neîngrijit. Nu prea e lizibil și coerent ce a scris, dar mesajul era clar, că îi va omorî pe totți din casă și apoi se va sinucide. Acum totul va fi analizat și se va stabili cu exactitate, în urma expertizei medico-legale, ce anume a declanșat furia suspectului”, au spus surse din anchetă.

Potrivit procurorului de caz, bărbatul era bolnav psihic și nu respecta tratamentul. El a mai spus că, la audieri, bărbatul a spus cum a planificat crimele. „A declarat cursiv, coerent, cu lux de amănunte, cu toate explicațiile necesare. Nu au fost întrebări la care să nu fi avut răspuns”, a afirmat procurorul de caz.

Printre motivele invocate de presupusul criminal se numără faptul că acesta nu se simțea destul de apreciat de familie.

Bărbatul nu a acţionat spontan, ci după „o planificare minuţioasă, cu măsuri de precauție, în așa fel încât să nu existe niciun impediment în ducerea la bun sfârșit a intenției”.

Citește și Bărbatul acuzat că şi-a omorât familia, arestat preventiv. Declaraţiile şocante ale monstrului din Argeş: „Aveam tot felul de frici, am luat jumatate de pastila seara”

Citește și Criminalul din Bascov a plănuit totul până la cel mai mic detaliu. Ce au găsit anchetatorii în rucsacul lui și la locul crimei