Vedete din showbiz-ul românesc care au apelat la fertilizarea in vitro pentru a deveni mame

Multe femei din lumea mondenă din România au avut probleme cu fertilitatea și au ajuns să apeleze la fertilizarea in vitro. Printre ele se numără Nicoleta Luciu, Cristina Spătar și Gabriela Cristea.

14 oct. 2023, 08:58
Vedete din showbiz-ul românesc care au apelat la fertilizarea in vitro pentru a deveni mame

Ce mai frumos vis pentru o femeie este să devină mamă. Dorința arzătoare de a deveni mame pentru prima dată sau de a mai avea încă un copil și imposibilitatea de a concepe în mod natural le-a făcut pe multe vedete de la noi să recurgă la fertilizarea in vitro (FIV). Multe românce, inclusiv vedete din showbiz-ul românesc, au recunoscut că au apelat la proceduri de fertilizare în vitro pentru a avea copii.

Nicoleta Luciu, Cristina Spătar, Gabriela Cristea se numără pe lista vedetelor de la noi din țară care au apelat la fertilizarea in vitroși nu au ascuns deloc acest lucru. De asemenea, Valentina Pelinel, Simona Pătruleasa, Daniela Gyorfi și Gabriela Firea au recurs la acest tip de procedură după lungi încercări de a rămâne însărcinate pe cale naturală.

Când aproape că nu mai spera că va deveni vreodată mamă, după ce a pierdut nu una, ci trei sarcini, Daniela Gyorfi a apelat la ajutorul specialiștilor pentru a-și putea îndeplini visul, astfel că în 2011, artista a adus pe lume o fetiță, Maria, prin intermediul fertilizării în vitro, scrie Viva.

Citește și: Vouchere consistente de la Guvern. 15.000 de lei de familie, deja banii au ajuns pe card la 1000 de familii

Nicoleta Luciu nu a încercat fertilizarea in vitro ca restul femeilor, ci cu trei stimulări, astfel că fosta actriță de telenovele a adus pe lume nu unul, ci trei bebeluși.

„Timp de un an mi-am dorit, nu m-am protejat și nu am rămas. Atunci m-am gândit că e o problemă, de aceea nu voiam să spun la nimeni. Am vrut neapărat copil și am făcut trei stimulari ovariene, în loc de una și așa s-a întamplat. Am rămas șocată când am văzut că sunt trei. Dupa trei luni medicul mi-a spus ca îi pot spune și lui Zsolt. N-am avut curaj să îi spun în față, l-am sunat și i-am zis că: vei fi tatăl a încă trei bebeluși. Burta va crește foarte mult și jumătate din sarcină o voi petrece în pat, nu o să am voie decât la toaletă’, a povestit Nicoleta Luciu.

Cristina Spătar s-a văzut nevoită să repete de 9 ori fertilizarea în vitro. Deși multe femei ar fi renunțat în locul ei, Cristina nu s-a lăsat învinsă și a reluat de fiecare dată tratamentul până când a rămas însărcinată.

„Am făcut nouă fertilizări. Inclusiv doctorița mea mi-a spus că sunt foarte ambițioasă. Cine a trecut prin așa ceva, știe ce înseamnă. E foarte solicitant psihic. Te deformează, dacă vrei. Unele se îngrașă, altele slăbesc, unele capătă celulită. Hormonii aceia mi-au făcut cadou o mare celulită, dar nu m-a interesat la momentul respectiv. (…) Mi-a fost foarte greu în perioada în care am născut. Într-adevăr a existat depresie după nașterea copiilor, depresie specifică perioadei. După aceea a fost o perioadă foarte dureroasă puțin înainte de divorț și după divorț.’, a declarat Cristina Spătar.

La fertilizarea in vitro a apelat și Simona Pătruleasa. „Ne-am dorit atât de tare un copil, încât ne-am gândit la absolut toate variantele posibile. (…) În final, am apelat la tratamente. Am făcut 3 tratamente, nu 100, cum s-a tot spus… și cel din urmă a fost cel mai greu cu medicamentație și injecții, pe care mi le făceam singură în abdomen, după calculele mele, 300 de injecții dureroase și traumatizante. Am apelat la fertilizare în vitro.’, a dezvăluit Simona Pătruleasa.

Gabriela Firea a apelat la fertilizarea in vitro pentru a-l avea pe Zian Mihail, care a venit pe lume când ea avea 42 de ani.

De asemenea, și Valentina Pelinel și-a dorit mereu o familie mare alături de Cristi Borcea, astfel că din dorința de a avea copii împreună, au apelat la fertilizarea in vitro, iar azi sunt mai fericiți ca niciodată alături de fetițele lor.

„Sunt multe femei pentru care o sarcină naturală nu e posibilă şi aceasta este singura metodă, nu trebuie să ne ferim, ci trebuie să fim un exemplu şi să le dăm curaj celor care vor să aleagă calea asta. Noi ne doream foarte mult copii şi am apelat la fertilizare aici, în România. Am avut parte de multă discreţie şi de servicii ca-n străinătate’, a spus Valentina Pelinel.