Venezuela: FMI cere adoptarea "de urgenţă" a unor măsuri economice

Publicat: Joi, 27 Martie 2014 23:50 // Actualizat: Joi, 27 Martie 2014 23:50 // Sursa: romaniatv.net

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut joi Venezuelei, ţară care se confruntă cu o gravă criză politică şi economică, să adopte 'de urgenţă' măsuri pentru a lupta împotriva inflaţiei şi a reveni la creştere economică, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Sunt necesare de urgenţă măsuri pentru a reduce dezechilibrele (economice) şi a reveni la stabilitatea preţurilor', a menţionat Bill Murray, un purtător de cuvânt al instituţiei aflate de mai mulţi ani în conflict cu autorităţile de la Caracas.

Venezuela, lovită de inflaţie anuală de peste 57%, este scena unor violente manifestaţii împotriva regimului condus de preşedintele socialist Nicolas Maduro care i-a succedat lui Hugo Chavez, după decesul acestuia în martie 2013.

'Ţara pare că se confruntă cu dificultăţi importante', a comentat purtătorul de cuvânt al Fondului, care a reafirmat că instituţia financiară este pregătită 'să ajute' autorităţile venezuelene.

Relaţiile dintre Caracas şi Fondul Monetar Internaţional sunt, totuşi, într-un punct mort. De peste opt ani, Venezuela refuză evaluările economice pe care FMI le efectuează în fiecare an în statele membre.

Relaţiile bilaterale au fost profund afectate după ce instituţia de la Washington şi-a manifestat, în aprilie 2002, sprijinul pentru un guvern, efemer, instalat în urma unei lovituri de stat, ratate, împotriva fostului preşedinte Hugo Chavez.

În 2007, fostul lider de la Caracas a lansat un proiect pentru o Bancă a Sudului, cu scopul de a scăpa de controlul FMI şi al Băncii Mondiale, însă nu a pus niciodată în practică ameninţarea că va părăsi cele două instituţii înfiinţate prin Acordul de la Bretton Woods.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
economie Venezuela FMI Venezuela
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mar 07:20
...class="item-date">
on March 27, 2014
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut joi Venezuelei, ţară care se confruntă cu o...
27 mar 23:57
...

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut joi Venezuelei, ţară care se confruntă cu o...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H