Veniturile trimestriale ale Meta (Facebook) au scăzut pentru prima dată în istoria companiei. Cât a fost profitul net

Veniturile companiei Meta (Facebook) în al doilea trimestru al anului 2022 au scăzut cu 1%, la 28,8 miliarde de dolari, pentru prima dată în istoria gigantului rețelelor de socializare.

28 iul. 2022, 08:36
Veniturile trimestriale ale Meta (Facebook) au scăzut pentru prima dată în istoria companiei. Cât a fost profitul net

Veniturile trimestriale ale Meta (Facebook) scad pentru prima dată în istoria companiei. Şi profitul net a scăzut, cu 36%, la 6,7 miliarde de dolari, în condițiile în care compania s-a confruntat cu concurența altor platforme, precum TikTok, și cu reduceri de buget din partea agenților de publicitate din cauza situaşiei economice globale, anunţă BBC.

Un tribunal din Rusia interzice Facebook şi Instagram după ce compania Meta a fost declarată extremistă

Totodată. valoarea acţiunilor Meta a scăzut cu aproximativ jumătate de la începutul anului. Acest lucru subliniază îngrijorarea investitorilor cu privire la sănătatea activităţii de bază de publicitate online a companiei. Vânzările au fost afectate şi de actualizarea de confidenţialitate a sistemului iOS, fapt care a limitat capacitatea Meta (Facebook) de a urmări utilizatorii pentru targetarea reclamelor. Meta (Facebook) a obţinut în cel de-al doilea trimestru venituri de 28,82 miliarde de dolari, conform datelor Refinitiv. Profitul pe acţiune este de 2.46 dolari, sub aşteptările de 2.59 dolari.

Lovitură pentru utilizatorii din UE de Facebook și Instagram. Rețelele sociale s-ar putea închide

Meta (Facebook) nu este singura companie din domeniu care se confruntă cu o scădere a veniturilor şi a profitului. Alphabet, compania mamă a Google, a înregistrat în al doilea trimestru un profit net în scădere cu 13% față de anul trecut, la 16 miliarde de dolari, pe fondul restrângerii bugetelor de publicitate din cauza crizei economice. Totuşi, din aprilie până în iunie, grupul a realizat venituri de 69,7 miliarde de dolari, în creștere cu 13%, dar aceasta este cea mai mică rată de creștere a veniturilor sale pe parcursul unui an din al doilea trimestru al anului 2020, când agenții de publicitate, în special operatorii de turism, au închis brusc porțile la începutul pandemiei.