Verdict în cazul minerilor decedați în Gorj: medicii au stabilit cauza morții

Serviciul de Medicină Legală (SML) a stabilit cauza morții celor trei mineri, în urma accidentului de marți, 17 ianuarie, la cariera din Gorj. 

18 ian. 2023, 23:48
Verdict în cazul minerilor decedați în Gorj: medicii au stabilit cauza morții

Medicul șef legist a efectuat necropsiile. Astfel, s-a ajuns la concluzia că decesele celor trei muncitori au fost provocate de asfixiere.

Trei persoane au murit şi alte zece au fost rănite, marţi, după ce o maşină care transporta muncitori s-a răsturnat în carierea Jilţ Sud, din judeţul Gorj. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, având în vedere numărul celor implicaţi. Cei zece răniți au fost transportați la spital.

Două persoane au fost preluate de către elicopterele SMURD și au fost transportate la Spitalul din Municipiul Craiova, trei persoane au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Motru și alte cinci persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Tg-Jiu.

„Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu ies din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia bani! Stau în birouri, nu ies afară, nu fac drumuri!”, a strigat unul dintre muncitori, prezenți la fața locului.

 

Tragedie națională. Familiile, în lacrimi

 

Dragoş Pîrjol este unul dintre cei trei muncitori de la cariera Jilţ Sud morţi în accidentul de marți de la Complexul Energetic Oltenia. Era cel mai tânăr. Peste puțin timp urma să devină tată.

„În aceste clipe de adâncă tristeţe îmi este foarte greu sa găsesc cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei dragi sau a unui prieten! Sincere condoleanţe familiei îndoliate, sa ai grija de Roxi de acolo de sus și drum lin printre ingeri prieten drag”, a scris un prieten al lui Dragoș.