Primul senator infectat cu coronavirus acuză presa de fake news. „De ce credeţi că se repetau încontinuu cuvintele NATO şi Bruxelles?”

Vergil Chițac, primul parlamentar infectat cu coronavirus, susţine că presa a făcut fake news în cazul său şi acuză că a fost vorba despre o campanie "întreținută în mod voit" pentru a fi discreditat politic. "De ce credeți că se repetau în continuu cuvintele ”NATO” și ”Bruxelles” când vorbeau de îmbolnăvirea mea?", s-a întrebat senatorul PNL.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 10:16
Primul senator infectat cu coronavirus acuză presa de fake news. „De ce credeţi că se repetau încontinuu cuvintele NATO şi Bruxelles?”

Senatorul liberal Vergil Chițac afirmă că presa a lansat ştiri false (fake news) în momentul în care a anunţat că parlamentarul s-a infectat cu noul coronavirus la o întâlnire NATO susținută la Bruxelles.

„De ce credeți că presa repeta în continuu cuvintele NATO și Bruxelles, când făcea referire la îmbolnăvirea mea?”, a spus parlamentarul PNL la Digi24.

Vergil Chiţac, primul parlamentar diagnosticat cu COVID 19, susţine că a fost supus unui linşaj mediatic

Vergil Chiţac este de părere că a fost vorba despre o campanie menită să-l discrediteze.

„A fost o campanie de presă întreținută în mod voit împotriva mea pentru a mă discredita politic. Artizanii acestei campanii sunt în interiorul PSD central, dar mai ales local”, a mai spus senatorul constănțean, conform sursei citate.

Senatorul Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus, a fost externat

Senatorul PNL a mai declarat că nu își reproșează tonul prin care a negat că este infectat cu COVID-19, pe Facebook, și că nu consideră că a fost prea dur: ”Chiar nu văd unde am greșit”, a mai spus Vergil Chițac.

„Nu numai eu am fost singura persoană publică care s-a infectat atunci, nu știu dacă am fost primul politician infectat, și cu toate astea s-a făcut un vârtej doar în jurul meu”, a mai spus Vergil Chițac.

De asemeneal, liberalul a explicat că, în dosarul deschis la Parchetul General pentru zădărnicirea combaterii bolilor, are calitatea de martor, iar dosarul este deschis in rem.

DOSAR PENAL în cazul senatorului PNL Vergil Chiţac, care a venit la Parlament infectat cu coronavirus

Cât despre candidatura la Primăria Constanaţ, Vergil Chițac a spus că el este candidatul PNL, iar de la PSD se poate presupune că va fi actualul primar Decebal Făgădău, iar de la USR PLUS deputatul Stelian Ion.

BILANŢ CORONAVIRUS 20 IUNIE 2020: Situaţie alarmantă, 330 de cazuri noi, 16 decese în 24 de ore