Vergil Chiţac, veşti bune pentru constănţeni: „Am semnat contractul de finanţare pentru un nou spital modular”

Primarul Vergil Chiţac anunţă că a semnat contractul de finanţare pentru construirea unui nou spital modular la Constanţa. Acesta va creşte capacitatea de intervenţie în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecţioase.

23 nov. 2021, 11:18
Vergil Chiţac, veşti bune pentru constănţeni: „Am semnat contractul de finanţare pentru un nou spital modular”

Vergil Chiţac a semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular la Constanţa. Acesta va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19.

Vergil Chiţac: „Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanța”

Primarul din Constanţa anunţă că noul spital modular va funcţiona ca unitate de rezervă timp de 10 ani. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 50 de milioane de lei.

Citeşte şi Vergil Chițac: „Creștem subvenția pentru prețul la gigacalorie la un nivel fără precedent în Constanța“

„Dragi constănțeni, am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase. Astfel, vom fi pregătiți să gestionăm așa cum trebuie criza sanitară pe care o traversăm.

La final, spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID.

După ieșirea din actuala criză sanitară, spitalul modular va funcționa ca unitate de rezervă timp de 10 ani. Valoarea prezentului contract este de aproximativ 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei”, a scris edilul pe pagina de Facebook.

Potrivit primarului, acesta este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care municipalitatea îl pregăteşte.

„Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanța, după ce am anunțat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, am încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să depunem cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR)”, a mai transmis edilul.

Citeşte şi Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa ar putea fi redeschis în decembrie, la două luni după incendiul din secţia ATI


loading...
Partenerii noștri