Verifică talonul! Dacă nu ai acest înscris şi te opreşte poliţia rişti amendă de 5800 de lei!

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2019 16:26 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2019 16:26 // Sursa: romaniatv.net

COD RUTIER 2019. Amenzile sunt uriaşe şi nimeni nu scapă dacă sunt prinşi că au încălcat legea astfel. Amenzile sunt mult mai dure decât în 2019.

Foto: dcnews.ro

COD RUTIER 2019. Conducerea unui autovehicul fără ITP valabil echivalează cu conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) este obligatorie pentru toţi proprietarii de autovehicule, iar după ce aceasta expiră şoferul nu are voie să conducă maşina pe drumuri publice, riscând sacţiuni dure dacă este prins de Poliţie.

În 2019, prima inspecţie tehnică periodică va rămâne la trei ani pentru autoturismele noi, la un interval de doi ani pentru maşinile cu o vechime de până în 12 ani şi la fiecare 12 luni pentru cele mai vechi de 12 ani. Preţul unei verificări tip ITP costă între 80 şi 150 de lei, în funcţie de staţia de verificare şi de tipul autovehiculului.

COD RUTIER 2019. Anunţ important pentru şoferi! Se schimbă modul în care se face ITP-ul autoturismelor 

COD RUTIER 2019. Valabilitatea ITP este înscrisă pe spatele certificatului de înmatriculare.

Şoferii care circulă cu o maşină cu ITP expirat riscă atât o amendă pentru lipsa ITP-ului valabil, cât şi una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, totalul putând să ajungă la 5.800 de lei.

Sancţiunile pentru lipsa ITP sunt mult mai dure din 2018

COD RUTIER 2019. Din data de 20 mai 2018, şoferii prinşi în trafic cu autoturisme ale căror ITP-uri sunt expirate sunt fi amendaţi şi li se confisca plăcuţele, iar maşinile lor nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat", se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook, potrivit promotor.ro.

În cazul în care şoferul face o nouă Inspecţiei Tehnică Periodică şi o trece, suspendarea încetează automat.

„Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului", se mai arată în precizarea MAI.

COD RUTIER 2019. Schimbări importante în legislaţie! Veste excelentă pentru şoferii cu permisul suspendat 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendă ITP talon
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H