Veste bună de la cercetătorii chinezi. Studiul care arată cum se comportă Covid 19 la căldură şi umiditate

Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020 13:51 // Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2020 13:51 // Sursa: romaniatv.net

Vestea bună pe care o așteptă toată lumea a fost confirmată de 4 cercetători chinezi: aceștia au realizat un studiu care demonstrează, într-adevăr, ceea ce mai mulți oameni de știință bănuiau: coronavirusul își încetinește răspândirea la temperaturi ridicate și umiditate mare. 

PANDEMIE CORONAVIRUS. Concluzia a fost trasa după ce cercetătorii au analizat condițiile din 100 de orașe chineze, unde coronavirusul și-a făcut prezenta într-un număr mai mare de 40 de cazuri.
 
Primul vaccin anti-coronavirus, gata în câteva zile. Anunţul cercetătorilor israelieni

Profesorii chinezi au aflat că o creștere a temperaturii cu un grad Celsius și cu 1 % a umidității scade “numărul de reproducere eficienta a virusului” (R) cu 0.0383, respectiv 0.0224. Astfel, dacă acel număr scade sub 1.0, înseamnă că virusul moare mai repede decât se reproduce.

Autorii subliniază că rezultatele lor sunt „în concordanță cu faptul că temperatura și umiditatea ridicată reduc semnificativ transmiterea gripei”. Ei concluzionează că „sosirea verii și a sezonului ploios în emisfera nordică poate reduce transmiterea COVID-19.”

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
China coronavirus covid 19 studiu coronavirus vaccin coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H