Veste bună pentru bucureșteni! Festivalul Lights On revine în parcurile din Sectorul 2. Radu Mihaiu: „Vă mai aduceți aminte de Gaia?”

Capitala se îmbracă în haine de sărbătoare! Festivalul Lights On revine în parcurile din Sectorul 2, în perioada 9-18 decembrie. "Vă aduceți aminte de Gaia?", a fost întrebarea adresată bucureștenilor de către primarul Radu Mihaiu.

06 dec. 2022, 22:23
Veste bună pentru bucureșteni! Festivalul Lights On revine în parcurile din Sectorul 2. Radu Mihaiu: „Vă mai aduceți aminte de Gaia?”

O nouă ediție a Festivalului Lights On va avea loc între 9-18 decembrie, în parcurile din Sectorul 2. Anunțul a fost făcut de primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook.

Instalațiile luminoase create de artiști din România, Polonia, Marea Britanie, Franța și Olanda, vor fi expuse în parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor.

Citiți și: Vizitezi Târgul de Crăciun din Bucureşti şi pleci acasă cu buzunarele goale. O tânără a plătit o mică avere pe două porţii de pomana porcului şi una de cartofi prăjiţi

„Vă aduceți aminte de Gaia?
Festivalul Lights On se întoarce în Sectorul 2, iar anul acesta vom avea instalații noi create de artiști din România, Polonia, Marea Britanie, Franța și Olanda.
Lights On a fost o bucurie pentru bucureșteni în 2021 și sunt convins că va fi o bucurie și în 2022. Luminile lunii decembrie pot fi mai mult decât doar luminițe pe bulevarde, pot fi lucrări de arta ale unor artiști extraordinar de talentați. Sunt bucuros că bucureștenii pot vedea astfel de lucrări în Sectorul 2.
Zilele acestea se montează instalațiile care vor fi expuse între 9 și 18 decembrie în parcurile Ioanid, Grădina Icoanei, Păsărari și Morarilor. Mulțumesc colegei mele, Alexandra Chirila Viceprimar Sector 2, pentru organizarea acestui eveniment care aduce arta modernă în parcurile din Sectorul 2”, a scris Radu Mihaiu, primarul Sectorulu 2.

Vă aduceți aminte de Gaia?

Festivalul Lights On se întoarce în Sectorul 2, iar anul acesta vom avea instalații noi…

Posted by Radu Mihaiu on Monday, 5 December 2022

Pe lângă iluminatului festiv din parcuri, edilul Sectorului 2 i-a anunțat pe bucureșteni că se pot bucura gratuit de patinoarul de lângă primărie, iar cei mici îl pot întâlni pe Moș Crăciun chiar în aula instituției pe care o conduce.

Astăzi, în ajun de Moș Nicolae, a pornit în Sectorul 2 programul de sărbători.

Pe lângă iluminatului festiv din…

Posted by Radu Mihaiu on Monday, 5 December 2022

 

Instalaţia „Gaia” a  britanicului Luke Jerram, i-a fascinat anul trecut pe bucureștenii de toate vârstele, care au venit în număr mare să observe inedita instalație.

Spectaculoasa instalație care „înfățișează” Pământul a fost expusă în Parcul Ioanid din Capitală.

Creația reproducere detaliată și spectaculoasă a planetei Pământ, după imagini NASA. Lucrarea are un diametru de 7 metri, și o scară de 1 la 1.8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafața ei îi corespund 18 kilometri din suprafața Terrei.

Citiți și: Nicușor Dan a aprins luminițele în București. Cât costă instalațiile pentru 2022/2023