Nicușor Dan a aprins luminițele în București. Cât costă instalațiile pentru 2022/2023

De Ziua Națională, 1 Decembrie, luminițele festive specifice „lunii cadourilor" au fost aprinse. Iată cât de mulți bani au costat achizițiile primarului Nicușor Dan.

02 dec. 2022, 11:13
Nicușor Dan a aprins luminițele în București. Cât costă instalațiile pentru 2022/2023

Mare surpriză bifată de Primăria Municipiului București. Beculețele pentru perioada sărbătorilor au costat ZERO lei. Nicușor Dan a decis că nu există motive să fie schimbate cele de anul trecut. Astfel, pentru iarna 2022/2023, PMB a montat aceleași instalații.

Luminițele au fost aprinse de 1 Decembrie, de la ora 18:00.

 

Nicușor Dan face economie

 

La momentul achiziției, becurile au costat 1,3 milioane de lei. Sunt formate din becuri led, care ajută la economisirea energiei. Astfel, consumul estimat e de 35.000 kw pentru toată luna decembrie, deci de 200 ori mai puțin decât consumul electric din București.

Pa timpul nopții, instalațiile vor fi stinse. În plus, ele nu vor mai fi ținute până în februarie-martie, ci vor fi strânse la începutul lui ianuarie.

În Sectorul 6, condus de primarul PNL Ciprian Ciucu, s-a produs o schimbare. Arterele nu au mai fost luminate. Decorațiunile pot fi văzute doar din parcuri.

În 2018-2019, luminițele de Crăciun au costat peste 6 milioane de lei. La acea vreme, Gabriela Firea se afla în funcție.

„Iluminatul festiv are un rol important în marcarea unor evenimente sau sărbători care nu poate fi neglijat din perspectiva creșterii performanței sociale a serviciului”, declara Gabriela Firea.

 

Imagini fabuloase de la Brașov

 

În Brașov, luminițele s-au aprins din data de 30 noiembrie. 200.000 de leduri luminează bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte 800.000 s-au aprins în centrul istoric al Brașovului, în cartierul Șchei și pe principalele bulevarde ale orașului.

Mii de brașoveni au numărat secundele rămase până la aprinderea luminițelor din Bradul de Crăciun și de pe străzile, din piețele și parcurile din municipiu. Tot în seara zilei de 30 noiembrie s-a deschis și Târgul de Crăciun și au început evenimentele care au loc odată cu sărbătorile de iarnă.