Veste bună pentru bucureştenii cu câini şi pisici. Primăria Capitalei vrea să STERILIZEZE GRATUIT animalele fără pedigree

Primăria Capitalei intenţionează să sterilizeze gratuit câinii şi pisicile fără pedigree, cu deţinător, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care se va vota în şedinţa de miercuri.

27 mart. 2018, 06:03
Veste bună pentru bucureştenii cu câini şi pisici. Primăria Capitalei vrea să STERILIZEZE GRATUIT animalele fără pedigree

„Se împuterniceşte Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) să organizeze o procedură internă, având ca obiect închirierea unui acord cadru de prestări servicii medical-veterinare cu data de finalizare 31.12.2018. Obiectul acrodului cadru îl constutuie sterilizarea gratuită a unui număr maxim de 3.600 de câini, şi a unui număr maxim de 3.600 de pisici fără pediegree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, cetăţeni ai Municipiului Bucureşti, urmând ca serviciile prestae să fie achitate de către ASPA”, se arată în proiectul de hotărâre a CGMB de pe ordinea de zi de miercuri.

Valoarea estimată a sterilizării este de 235 de lei fără TVA pentru femelă şi 190 lei fără TVA pentru mascul, iar valoarea estimată a sterilizării pisicilor este de 150 de lei fără TVA/femelă şi 130 de lei fără TVA/mascul, potrivit proiectului.

Potrivit Mediafax, prin program va fi subvenţioată sterilizarea unui număr maxim de două animale de companie (câini sau pisici), pentru fiecare posesor de animale de companie, cetăţeni ai Municipiului Bucureşti.

„În privinţa abandonului de animale, acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor, cât şi din înmulţirea animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitate există. În pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii, prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru, unul dintre motive fiind costul financiar”, se arată în expunerea de motive o proiectului.