Veste bună pentru bugetari înainte de minivacanţa de Sfânta Maria. Angajaţii de la stat vor primi banii în avans

Angajaţii a 20 de instituţii publice care ar fi urmat să încaseze salariile săptămâna următoare, vor lua lefurile joi şi vineri, înainte de minivacanţa de Sfânta Maria, potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, publicat miercuri în Monitorul Oficial.

09 aug. 2017, 12:49
Veste bună pentru bugetari înainte de minivacanţa de Sfânta Maria. Angajaţii de la stat vor primi banii în avans

Potrivit ordinului de ministru, angajaţii din ministerul Apărării vor primi salariile joi, iar cei din ministerele: Afacerilor Externe, Dezvoltării Regionale, Internelor, Muncii, Tineretului, Educaţiei, Sănăţii, Culturii, Cercetării şi a Românilor de Pretutindeni, alături de angajaţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Academia Română, ANSVSA şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor lua lefurile aferente lunii iulie vineri, 11 august, cu câteva zile înainte de minivacanţa de Sfânta Maria.

De asemenea, pe lista publicată în MO sunt şi angajaţii a patru servicii speciale care vor încasa banii mai devreme. Este vorba despre SRI, SIE, SPP şi STS.

Minivacanţa de Sfânta Maria: Gradul de ocupare în staţiunile de pe Valea Prahovei depăşeşte 80%

Autorităţile locale nu sunt vizate de ordinul de ministrul, având în vedere că îşi stabilesc singure modul de acordare a salariilor.

Guvernul a decis ca 14 august să fie declarată zi liberă, pentru a lega weekend-ul de sărbătoarea de Sfânta Maria.

Bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile, în perioada 12 – 15 august, după ce Executivul a apobat declararea zilei de 14 august 2017 ca zi liberă, aceasta urmând să fie recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.