Veste bună pentru elevi. Un ministru propune MĂRIREA VACANŢEI DE VARĂ

Publicat: Joi, 16 Mai 2013 23:26 // Actualizat: Joi, 16 Mai 2013 23:26 // Sursa: RTV.net

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, este de acord cu propunerea patronatelor din turism de mărire a vacanţei de vară a elevilor şi susţine că a înaintat, în acest sens, o scrisoare către Ministerul Educaţiei.

Foto: România TV

"Eu mergeam spre litoral şi scrisoarea a plecat de la mine de la secretariat către ministrul Educaţiei, în care am solicitat vacanţele, aşa cum le-aţi cerut dumneavoastră. Dar nu mă pot băga totuşi în strategia ministerului Educaţiei, însă am explicat de ce am solicitat acest lucru. Pentru că nu pierde nimeni, şi noi am făcut începerea şcolii la 15 septembrie şi nu cred că se întâmpla ceva. Eu, ca studentă, veneam pe litoral între 1 şi 15 şi era cea mai bună perioadă şi mai ieftină", a declarat, joi, Maria Grapini, citată de Mediafax.

Maria Grapini a fost prezentă, joi, la Constanţa, la o întâlnire cu hotelieri de pe litoral, desfăşurată la Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) şi Asociaţia Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus a cerut, marţi, încheierea anului şcolar la 1 iunie "măcar pentru clasele I-VIII", ceea ce, în opinia acestora, ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral.

Cele două organizaţii solicită "reanalizarea programei de învăţământ şi modificarea ei pentru încheierea anului şcolar pe data de 1 iunie măcar pentru clasele I-VIII, ceea ce ar permite familiilor cu copii să beneficieze de tarife reduse pe litoral".

Vacanţa de vară a elevilor începe în 22 iunie şi se încheie în 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Excepţie fac elevii de clasa a VIII-a, care vor încheia cursurile la 14 iunie, precum şi cei din clasele terminale ale învăţământului liceal, care vor intra în vacanţă la 1 iunie.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 08:16
Răspunde | Votează email 2 email
alexa
sunt curioasa daca pot inventa vacante mai lungi si mai multe decat cele existente.si la bac ne mai miram de ce nu trec copiii.tocmai pentru ca mai mult stau acasa decat la scoala.mai nou adaugam sau prelungim vacante ca sa mearga turismul.
17 mai 00:15
...a vacanţei de vară a elevilor şi susţine că a înaintat, în acest sens, o scrisoare către Ministerul Educaţiei. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Veste bună pentru elevi. Un ministru propune MĂRIREA VACANŢEI DE VARĂ la ...
16 mai 23:32
...cei din clasele terminale ale învăţământului liceal, care vor intra în vacanţă la 1 iunie. Source Article from http://www.rtv.net/veste-buna-pentru-elevi-un-ministru-propune-marirea-vacantei-de-vara_80147.html ...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H