Veste bună pentru elevii care nu au luat EXAMENUL DE BACALAUREAT. Se propun modificări majore în învăţământ

Parlamentarii vor să le dea o șansă celor peste 700.000 de tineri care nu au luat examenul de bacalaureat şi propun schimbări mahjore în sistemul de învăţământ.

11 mai 2016, 09:00
Veste bună pentru elevii care nu au luat EXAMENUL DE BACALAUREAT. Se propun modificări majore în învăţământ

Parlamentarii vor să aducă modificări Legii educației, în așa fel încât mai mulți absolvenți să poată trece această probă, esențială pentru a își putea construi un viitor. Potrivit libertatea.ro, concret în legea la care se lucrează de zor aleșii vor organizarea celei de-a treia sesiuni a examenului de Bacalaureat.

În plus, se doreşte introducerea posibilităţii de a pregăti absolvenţii de clasa a XII-a, care nu au promovat Bacalaureatul, prin meditaţii instituţionalizate, care pot fi organizate în licee sau instituţii de învăţământ superior.

Plata profesorilor va putea fi asigurată fie din finanţarea de bază, fie din alte surse de finanţare, precum programe pe fonduri structurale accesate de MEN.

De asemenea, se propune posibilitatea prelungirii învăţământului profesional, peste limita de 3 ani, dacă agentul economic organizator al programului consideră necesară această măsură. O asemenea situaţie va fi reglementată printr-un ordin de ministru referitor la structura planului de învăţământ.

VEZI ŞI: Schimbări majore în învăţământ şi pe piaţa muncii. Vezi cum arată STRATEGIA în EDUCAŢIE pentru perioada 2016-2020