Veste bună pentru fanii francizei „Războiul Stelelor”. Noul episod se lansează în 2015

Studiourile Disney au ales un celebru cineast american pentru a realiza "Războiul Stelelor: Episodul VII", care este programat să aibă premiera în 2015, a relatat presa americană.

RomaniaTV.net
25 ian. 2013, 17:06
Veste bună pentru fanii francizei „Războiul Stelelor”. Noul episod se lansează în 2015

Regizorul noului film din seria „Războiul Stelelor” va fi cineastul J. J. Abrams, informează Mediafax.

După ce compania Disney a cumpărat franciza „Războiul stelelor” de la Lucasfilm, în cadrul unei tranzacţii de 4,05 miliarde de dolari, celebrele studiouri au anunţat că au în pregătire un nou episod al legendarei serii, care a adus încasări totale de 4,4 miliarde de dolari.

Cei de la Disney au precizat că George Lucas, fondatorul Lucasfilm şi producătorul seriei, pentru care a şi regizat episoadele I, IV, V şi VI, va fi „consultant creativ” la noile filme.

Potrivit Variety, „Disney este pe punctul de a parafa acordul cu Abrams„.

J. J. Abrams, în vârstă de 46 de ani, stă în spatele unor titluri precum „Misiune: Imposibilă III” (2006), „Star Trek” (2009) şi „Super 8” (2011). De asemenea, este corealizatorul celebrului serial „Lost”.

De asemenea, Abrams a terminat recent „Star Trek Into Darkness”.

Franciza „Războiul stelelor” s-a născut în 1977, din imaginaţia lui George Lucas. Ulterior, acesta a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, „Imperiul Contraatacă” (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi „Întoarcerea lui Jedi” (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârşitul anilor ’90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme, în care acţiunea se desfăşoară înaintea celei din primul film din 1977. „Star Wars Episodul I – Ameninţarea fantomei” (1999), „Războiul stelelor: Atacul clonelor” (2002) şi „Star Wars: Episodul III – Răzbunarea Sith” (2005) au fost regizate de George Lucas.