Veste bună pentru milioane de români! Când intră pe card a doua tranșă de 250 de lei

Peste 2,5 milioane de români sunt eligibili pentru folosirea cardurilor de ajutor social pentru alimentate și mese calde.

04 aug. 2022, 20:12
Veste bună pentru milioane de români! Când intră pe card a doua tranșă de 250 de lei
Când intră pe card a doua tranșă de 250 de lei

Veste bună pentru milioane de români! Ajutorul social în valoare de 250 lei este oferit de patru ori până la finalul anului 2022 şi are rolul de a ajuta persoanele aflate în situații de sărăcie din cauza inflației și a scumpirilor. Aproape 2,5 milioane de români au fost incluși în acest program, potrivit listelor actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Întgre timp, a doua tranșă de ajutoare sociale va ajunge la alți 150.000 de noi beneficiari, care vor primi cardurile până pe 3 septembrie 2022.

EXCLUSIV! Ministrul Marcel Boloş, anunţul de astăzi despre voucherele sociale! Ce se întâmplă cu cei pe care poştaşul nu i-a găsit acasă! Sunt peste 350.000 de români în situaţia asta VIDEO

De altfel, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat data la care vor fi alimentate toate cardurile cu a doua din cele patru tranșe în valoare de câte 250 de lei, şi anume  8 septembrie 2022. Deşi prima etapă a avut destule probleme, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că a încheiat emiterea și distribuirea cardurilor aferente primei faze a Programului „Sprijin pentru România”.

Noi vouchere pentru români! Anunţul oficial de la Guvern, când şi cum se livrează

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a precizat ministrul Marcel Boloș.