Veste bună pentru români: o nouă sărbătoare naţională, ce se întâmplă pe 19 iulie. Vezi şi CALENDAR ZILE LIBERE 2022

Ziua de 19 iulie va fi zi de sărbătoare naţională, dar nu şi zi liberă pentru salariaţi. Legea a apărut deja în Monitorul Oficial.

07 dec. 2021, 10:16
Veste bună pentru români: o nouă sărbătoare naţională, ce se întâmplă pe 19 iulie. Vezi şi CALENDAR ZILE LIBERE 2022

ZILE LIBERE 2022. Ziua de 19 iulie devine oficial Ziua naţională a înotului care va fi sărbătorită din anul 2022, după ce la începutul acestei luni a fost oficializată Legea 279/2021 publicată în Monitorul Oficial r. 1148 din 2 decembrie 2021.

„Ziua naţională a înotului va fi marcată de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării înotului pentru sănătatea oamenilor”, prevede legea anterior menţionată.

Zile libere pentru părinţii vaccinaţi care au copiii în carantină. Proiect de lege
Potrivit acesteia, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile.

Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării înotului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile.

Minivacanţă pentru bugetari: mai multe zile libere, Guvernul a decis să se facă punte. Ce minivacanţe sunt în 2022
Ziua de 19 iulie va fi zi de sărbătoare naţională, dar nu şi zi liberă pentru salariaţi.

ZILE LIBERE 2022. Calendarul actualizat pentru 2022 – Sărbători legale 2022. A se vedea, care zilele sunt sărbători și posibilități de combinare vacanțe cu week-end . Planificați-vă vacanța dumneavoastră și vacanțe acum!

Zile libere în 2022 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
22 aprilie — Vinerea Mare,
24 -25 aprilie — Paște ortodox 2022
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie — Ziua Copilului
12 iunie (duminică) – Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.