Veste bună pentru România! Olanda a trimis la București o misiune de evaluare pe Schengen

Guvernul Olandei a trimis în România o misiune de evaluare care să verifice stadiul îndeplinirii criteriilor necesare pentru aderarea la spațiul Schengen. Misiunea este formată din experți și va dura până la sfârșitul acestei săptămâni.

16 nov. 2022, 14:59
Veste bună pentru România! Olanda a trimis la București o misiune de evaluare pe Schengen

Olanda a trimis o misiune de evaluare pe Schengen în România.

Misiunea olandeză a venit la București la invitația României, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Premierul Nicolae Ciucă anunța pe 21 octombrie, că ministrul de Interne Lucian Bode l-a invitat în România pe omologul său olandez de Interne pentru a verifica îndeplinirea condițiilor de aderare la Schengen.

Invitația a venit în contextul în care Olanda nu a participat la misiunea UE de verificare din octombrie, iar premierul olandez Mark Rutte a declarat că respectiva misiune este ”limitată” și nu a atins toate subiectele.

Citiți și: Moment istoric pentru România! UE este gata să o primească în Schengen: „Este momentul să spunem: Bine aţi venit!”

Misiunea de evaluare a Olandei se concentrează pe aspecte precum modalitatea de acordare a vizelor, protecția datelor și schimbul de informații dintre autoritățile române și cele din restul statelor membre UE, potrivit informațiilor G4Media.

O mențiune despre această misiune a fost făcută miercuri și de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johannson,  însă fără a da însă detalii despre scopul ei.

Citiți și: Nicolae Ciucă salută decizia Comisiei Europene privind aderarea României la Schengen: ”Suntem pregătiţi să ne îndeplinim responsabilităţile”

Comisia Europeană a cerut miercuri Consiliului să ia toate deciziile necesare, fără nicio întârziere, pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a salutat astăzi ecizia Comisiei Europene privind aderarea României la Spațiul Schengen. Prim-ministrul a declarat că țara noastră este pregătită să-şi îndeplinească responsabilităţile şi să facă parte din Schengen.

Prim-ministrul român a declarat la scurt timp după ce Comisia Europeană a cerut Consiliului UE să ia toate deciziile necesare, fără nicio întârziere, pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la acest spaţiu de liberă circulaţie, că țara noastră ”este pregătită să-şi îndeplinească responsabilităţile şi să facă parte din Schengen”.