Veste bună privind starea de sănătate a răniţilor din incendiul Colectiv. Toţi pacienţii din Spitalul Militar, externaţi

Ultimii cinci răniţi din incendiul de la clubul Colectiv care au fost trataţi la spitalul Militar vor pleca miercuri acasă, la aproape două luni de la tragedie.

23 dec. 2015, 11:09
Veste bună privind starea de sănătate a răniţilor din incendiul Colectiv. Toţi pacienţii din Spitalul Militar, externaţi

„Este un moment de sărbătoare pentru noi. Este momentul în care toţi pacienţii din Spitalul Militar se externează. Ne aducem aminte cum a început totul. Vineri, 30 octombrie, acea seară a schimbat istoria poporului român. Tragedia din Clubul Colectiv este un moment de cotitură, o altfel de revoluţie. Este o revoluţie a bunului simţ, a dobândirii valorilor morale, spirituale şi umane. Sacrificiul acestor oameni ne-a obligat să fim altfel. La un moment dat m-am dus in sala de operatie ca am avut impresia ca cineva tipa, nu, unul canta. Altul după anestezie a spus sa vina şampania. Va multumesc tuturor celor din spital care aţi dat dovada profesionalismului”, a declarat dr. Florentina Radu, manager Spitalul Militar.

Citeşte şi Povestea emoţionantă a ultimei victime din COLECTIV. Cristian Mitroi se simţea mai bine şi era aşteptat acasă

Privind starea de sănătate a pacienţilor transferaţi în străinătate, veştile sunt bune.

„Doresc sa-mi exprim satisfactia ca dupa 74 de zile am ajuns in aceste imprejurari fericite. A fost o perioada incarcata emotional si ca volum de activitate. Sectia de terapie intensiva a avut 11 pacienti si toti sunt in conditii bune, cinci in strainatete, doar 2 internati la Viena si Rotterdam. Consider ca acest test a fost la nivelul intregului sistem de sanatate. Foarte buna organizare la nivelul SMURD si ulterior toata activitatea intraspitaliceasca. Noi avem o experienta deosebita cu pacientii critici. Spitalul Militar este multidisciplinar”, a declarat dr. Ene.

De asemenea, dr. Marinescu Bogdan, seful sectiei chirurgie plastica, a declarat miercuri ca

„Este un sentiment unic pe care cred ca-l incearca orice medic in clipa in care pacientul pleaca in curs de vindecare pe poarta spitalului. Am incercat sa facem tot ce tine de noi, cu resursele pe care le-am avut pentru a asigura conditii cat mai bune de vindecare. Vreau sa le multumesc pacientilor nostri pentru ajutorul pe care ni l-au dat pentru ca au trecut prin clipe deosebit de grele. Vreau să ale urez sarbatori fericite, s-a incheiat o etapa importanta din tratament. Marea majoritate sunt vindecate, o mare majoritate sunt in curs de vindecare”, a spus dr. Marinescu.

Citeşte şi: Mărturiile unui supravieţuitor al tragediei de la Colectiv: „Eu nu dorm bine noaptea”

Numărul persoanelor decedate în incendiul din 30 octombrie a ajuns la 63, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate. Ultima victimă a murit luni noapte într-un spital din Marea Britanie.