Veste dureroasă despre Monica Pop! Ce spune celebrul medic despre cancerul cu care luptă de câţiva ani

Monica Pop se luptă de mai multă vreme cu cancerul şi a ales să facă publice detalii despre boala ei pentru a-i încuraja pe cei care trec prin aceeași situație. Reputatul medicul oftalmolog a recunoscut trecut prin momente cumplite.

10 feb. 2023, 15:22
Veste dureroasă despre Monica Pop! Ce spune celebrul medic despre cancerul cu care luptă de câţiva ani

Veste dureroasă despre Monica Pop! Chiar dacă i-a fost greu, Monica Pop a trăit mereu cu speranța că va învinge boala.

Citeşte şi: Boala care nu dă dureri, se transmite la copii şi nu se vindecă niciodată. Dr. Monica Pop: „E ucigaşul din umbră”

„Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare”). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori… vindecabilă! Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum! Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare”, a scris Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

Citeşte şi: Monica Pop, prima apariţie după a cincea operaţie de cancer. Cum arată celebra doctoriţă VIDEO

Monica Pop a mai spus, după ce soţul ei s-a infectat cu Covid-19, că acesta a dezvoltat anticorpi, în ciuda faptului că nu este nevaccinat: „Veste bună! Soțul meu, cu comorbidități serioase, nevaccinat, cu o formă foarte ușoară de boală, are un număr de 56.000 de anticorpi anti Sars CoV-2 la două luni după boală. Repet, formă ușoară! Se adeverește încă o dată că boala dă cea mai bună imunitate! Chiar dacă e o formă ușoară de boală! Chiar și cu comorbidități severe!”.