Veste extraordinară pentru Simona Halep venită chiar de la şeful WTA

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, iar pe durata suspendării nu are voie să participe la nicio competiție oficială, decât la turnee demonstrative.

02 nov. 2022, 19:18
Veste extraordinară pentru Simona Halep venită chiar de la şeful WTA
Decizie de ultimă oră luată de Patrick Mouratoglou

Şeful WTA, Steve Simon, a declarat că o crede pe Simona Halep că nu a luat intenţionat vreo substanţă interzisă, el menţionând că nu pune la îndoială integritatea fostului lider WTA.

Simon a precizat, într-un interviu pentru AP, că a vorbit cu Halep. “Cred că ea nu a făcut ceva intenţionat. Acestea fiind spuse, eu cred cu tărie în programul nostru antidoping şi cred că este un program bun. Şi sportivele noastre îl susţin. Şi dacă o întrebaţi pe Simona, îl susţine şi ea. Sunt foarte încrezător că adevărul va ieşi la iveală şi atunci vom acţiona ca atare. Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aş pune niciodată la îndoială integritatea”, a spus Simon pentru AP.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, în urma unui control făcut în august, la US Open.

Simona Halep nu așteaptă evoluția juridică a cazului său de dopaj pentru a-și continua pregătirile fizice. Jucătoarea din Constanța a fost fotografiată în sala de forță, iar imaginile publicate pe pagina de Facebook „2 fotografi” au arătat-o publicului pentru prima oară, de la momentul suspendării provizorii din tenis.

Număr 10 WTA, Simona Halep (31 de ani) a găsit puterea de a zâmbi, în ciuda celei mai încercate perioade a vieții sale, care a surprins-o divorțând, suferind o intervenție chirurgicală, dar și fiind obligată să își întrerupă cariera pe termen nedefinit.

Simona Halep, suspendată pentru dopaj. Virginia Ruzici şi Darren Cahill restrâng cercul suspecţilor
Se va prăbuși cerul pe Simona Halep când va auzi vestea nopții. Motivul pentru care nu va putea fi considerată nevinovată
Simona Halep a fost avertizată de către un nume uriaș din tenisul mondial cât de mult se poate complica procesul ce se va judeca în următoarele săptămâni la un tribunal din Marea Britanie.

Jucătoarea română în vârstă de 31 de ani, câștigătoare a două turnee de Grand Slam și fost număr 1 mondial, riscă o pedeapsă drastică în cazul în care nu va reuși să își dovedească nevinovăția.

Continuă veștile proaste pentru Simona Halep!
Echipa care o va apăra pe jucătoarea care a ocupat primul loc mondial WTA a sfătuit-o pe Simona Halep să meargă la Laussane, pentru că așa va avea șanse mai mari să câștige procesul.

Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Mats Wilander, fost lider al clasamentului ATP, o consideră nevinovată pe jucătoarea de la malul mării. Totuși, el nu exclude posibilitatea ca Halep să fi consumat Roxadustat, fără a cunoaște cu exactitate consecințele utilizării acestui medicament.

”Este posibil să iei din greșeală ceva despre care nu știi mare lucru”

Suedezul în vârstă de 58 de ani o cunoaște destul de bine pe Simona Halep. Mai mult, el a afirmat că o susține pe fiica lui Stere în scandalul dopajului. Își dorește ca românca să scape de probleme și să poată reveni la statutul pe care îl avea înaintea acestui scandal care a făcut înconjurul lumii.

Inima mea este alături de Simona Halep. Nu aș pretinde niciodată că o cunosc. Dar am urmărit-o jucând o mulțime de meciuri de tenis de-a lungul anilor și am intervievat-o de câteva ori. Aș spune că, dintre toate jucătoarele pe care le-am întâlnit, ea este una dintre cele care nu are cum să facă ceva intenționat.

Ea a spus că va încerca să își reabiliteze numele. Nu se știe niciodată, este posibil ca în ziua de azi să iei din greșeală ceva despre care nu știi mare lucru. Dar, din nou, nu-mi pot imagina că există un sportiv în lumea tenisului profesionist care să nu știe ce este bine să consume. Așa că mă gândesc că este o greșeală clară. Undeva pe parcurs, nu-mi pot imagina…

Cred că Simona Halep este o mare atletă și o mare ființă umană, iar inima mea este cu ea. Și sper că își poate reabilita numele, pentru că vreau să o văd pe teren, pentru că presupun că este nevinovată, are un spirit grozav.”, a declarat Mats Wilander, potrivit celor de la eurosport.ro.