Veste GROAZNICĂ pentru ŞOFERII din ROMÂNIA. Ce se întâmplă dacă ai maşină cu motor diesel sau pe benzină

Danemarca a cerut o strategie privind retragerea maşinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină, inclusiv interzicerea vânzărilor la nivelul ţărilor din blocul comunitar până în 2030, în vederea reducerii poluării. Iniţiativa este sprijinită de alte 10 state membre UE.

07 oct. 2019, 06:42
Veste GROAZNICĂ pentru ŞOFERII din ROMÂNIA. Ce se întâmplă dacă ai maşină cu motor diesel sau pe benzină

Ursula van der Leyen, noul preşedinte al Comisiei Europene, are ca obiectiv crearea unei Europe neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2050.

UE vrea reducerea emisiilor de carbon cu 40% la nivelul blocului comunitar până în 2030 în timp ce Comisia Europeană intenţionează să le reducă la zero până în 2050 pentru a ajuta la stoparea încălzirii globale.

„Trebuie să recunoaştem că e momentul să ne grăbim”, a declarat ministrul danez al Energiei şi Climei, Dan Jorgensen.

Va fi din ce în ce mai greu pentru români să meargă cu maşina prin Europa. Măsuri drastice luate în marile oraşe

Danemarca a anunţat în octombrie 2018 că va interzice vânzarea maşinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină până în 2030, dar apoi a renunţat la idee deoarece ar fi încălcat reglementările UE.

Lituania, Letonia, Slovenia, Bulgaria şi alte state membre UE au sugerat că trebuie făcut mai mult pentru a opri vânzarea autoturismelor diesel second hand din Europa Occidentală către Europa de Est.

Marea Britanie şi Franţa intenţionează să interzică vânzările de autoturisme pe benzină şi motorină din 2040, când se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluării.