Veste proastă pentru angajaţii CFR: Se pregăteşte un nou val de concedieri

Angajaţilor CFR li se pregăteşte ceva. Nu este însă vreo veste bună înainte de sărbători, ci una rea despre viitor. Noi concedieri, zile de muncă fără plată şi linii feroviare închise sunt măsurile convenite de Guvern cu cei de la FMI.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 15:06
Veste proastă pentru angajaţii CFR: Se pregăteşte un nou val de concedieri

Guvernul a promis FMI că va desfiinţa până la finele anului viitor 85 de posturi de la „Electrificare CFR”. De asemenea, dispar 28 de posturi la „Intervenţii Feroviare”, iar angajaţii care rămân vor sta patru zile în concediu fără plată. Alte 2.000 de salariaţi ar putea pleca după închiderea liniilor de cale ferată care nu pot fi vândute la licitaţii.

Sindicatele feroviare se opun măsurilor şi spun că acestea nu vor spori eficienţa sectorului feroviar. „Nu suntem de acord cu aşa ceva. Considerăm că e aberant. Am ajuns de la peste 250.000 de salariaţi, prin concedieri colective haotice repetate, la aproape 50.000 de salariaţi sau mai puţin şi situaţia căii ferate s-a înrăutăţit. Şi vii şi spui că faci eficientizare. Care e eficientizarea? Că noi n-o vedem”, a declarat Rodrigo Gabriel Maxim, secretar general Alianţa Naţională a Sindicatelor Feroviare.